Mesto Krk bo gostilo 495. sejem! Neverjetna tradicija!

1. 8. 2019

Ja, prav ste prebrali, letos bo sejem v mestu Krk na otoku Krk, ki ga Slovenci izmed vseh otokov obiščemo zagotovo največkrat, že kar 495. leto po vrsti. Če kljub počitnicam vklopite matematične možgančke, lahko pirdete do ugotovitve, da se je tovrsten sejem prvič odvil leta 1524, kar pomeni v srednjem veku. Sejem poteka po celotnem mestu, namenjen pa je popolnoma vsem generacijam. Od vas, dragi otroci, do najstnikov, staršev, odraslih, starejših ter seveda domačim in tujim turistom; skratka za vsakega se najde veliko zanimivih vsebin. 

Videoutrinek za pokušino:

Zelo obiskana prireditev v sklopu sejma je tudi tekmovanje ekip v rezanju krškega pršuta. Zelo obiskana prireditev v sklopu sejma je tudi tekmovanje ekip v rezanju krškega pršuta.

Videli boste lahko srednjeveške viteze, Frankopane, strelce, trgovce in mnoge zabavljače. Podrobnejši program po urah skozi vse dni sejma, najdete na tej povezavi.  

O tipični krški kulinariki smo že pisali na Bansijevi spletni strani. Vabljeni k branju te novičke. 

Videoutrinek iz leta 2015: 

Dogajanja za družine bo več kot dovolj. Dogajanja za družine bo več kot dovolj.

Obisk sejma je razlog več, da obiščete otok Krk v drugem letošnjem avgustovskem vikendu. Obisk sejma je razlog več, da obiščete otok Krk v drugem letošnjem avgustovskem vikendu.

Delavnica izdelovanja ribic iz gline. Tudi sicer je ogromno dogajanja za otroke; preverite v programu v PDF dokumentu na naši spletni strani (zgoraj). Delavnica izdelovanja ribic iz gline. Tudi sicer je ogromno dogajanja za otroke; preverite v programu v PDF dokumentu na naši spletni strani (zgoraj).

Nepozabni pevski nastopi mladih talentov. Nepozabni pevski nastopi mladih talentov.

Tanja Mojzer. 

Foto in video: Arhiv TD Krk

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.