Maribor, lutke poleti gostiš že 30 let?

31. 7. 2019

Prva sobota letošnjega avgusta bo v Mariboru zelo pestra, saj se začne že legendarni 30. poletni lutkovni pristan. Vse do 1. septembra bo na voljo ogromno lutkovnih predstav domače in tuje produkcije. Cena predstave je simbličen en euro, delavnice so brezplačne. 

 Jubilejna izdaja mednarodnega lutkovnega festivala se bo poklonila dolgoletni tradiciji. Od 3. avgusta do 1. septembra bo ponudil dvajset domačih in tujih predstav ter bogat spremljevalni program.

Jedro festivala je kot vsako leto izbor dobrih slovenskih in tujih lutkovnih predstav, ki so primerne tudi za poletna prizorišča. Letos pa so se organizatorji osredotočili na zgodovino festivala, povabili so skupine, ki so na festivalu že nastopile; obiskovalci si bodo lahko ogledali dvajset predstav iz 10 različnih držav. V spremljevalnem programu festivala pa so se na različnih točkah poklonili zgodovini.

Celoten program si oglejte na spletni srani Lutkovnega gledališča Maribor. 

Vstopnica za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po simbolični ceni 1 eur na voljo na spletu in pri blagajni gledališča. Razstave in drugi spremljevalni dogodki so brezplačni, razen projekcije filma Mirai in delavnic Papirnate zgodbe za velike in male.Vstopnica za predstave Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor so po simbolični ceni 1 eur na voljo na spletu in pri blagajni gledališča. Razstave in drugi spremljevalni dogodki so brezplačni, razen projekcije filma Mirai in delavnic Papirnate zgodbe za velike in male.

Tanja Mojzer
Foto: Poletni lutkovni pristan. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.