VIDEO: Don King in Kazoo se vračata domov

27. 7. 2019

Dve mladi zeleni želvi po imenu Don King in Kazoo, so pred mesecem dni na Floridi našli v zelo slabem stanju.

Don King je imel poškodovano prednjo plavut in počen oklep, Kazoo pa je lebdel na vodi brez znakov življenja. Oskrbniki ameriškega živalskega vrta so mladi želvi oskrbeli, po dolgem počitku pa je sedaj prišel čas za njun povratek v divjino. Te zanima, kako so ju izpustili nazaj v njuno življenjsko okolje? Oglej si video!

Čeprav sta mladička že sedaj videti velika, pa sta želvi vrste orjaška črepaha in bosta zrasla do velikosti celega metra! Te vrste morskih želv značilne zelene barve, lahko v zreli dobi tehtajo več kot 300 kilogramov! Še dobro, da so jima pomagali! Zdaj bosta lahko zrasla do svoje polne velikosti.Čeprav sta mladička že sedaj videti velika, pa sta želvi vrste orjaška črepaha in bosta zrasla do velikosti celega metra! Te vrste morskih želv značilne zelene barve, lahko v zreli dobi tehtajo več kot 300 kilogramov! Še dobro, da so jima pomagali! Zdaj bosta lahko zrasla do svoje polne velikosti.

Samčka sta se zdravila v posebni bolnišnici za želve, ki se nahaja v ameriškem živalskem vrtu na Floridi. Kazoo je tam postal poznan po tem, da je zelo rad kradel hrano drugim želvam v oskrbi. Pravi razbojnik!Samčka sta se zdravila v posebni bolnišnici za želve, ki se nahaja v ameriškem živalskem vrtu na Floridi. Kazoo je tam postal poznan po tem, da je zelo rad kradel hrano drugim želvam v oskrbi. Pravi razbojnik!

Don King in Kazoo sta zaplavala nazaj v laguno na Floridi, kjer so ju pred mesecem dni, ko sta bolna in poškodovana potrebovala pomoč, tudi našli.

Foto: Iz videa
video: APTN
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.