Že 17 let 500 nasmehov na Debelem rtiču!

18. 7. 2019

500 otrok na leto že 17 let - znova je pestro, polno delavnic, skokov v morje, novih poznanstev, nasmehov, norčij, pomolov polnih brisač - ja, to je Debeli rtič s pomočjo Rdečega križa, Tuša, ki letos praznuje že 30 let in Zveze prijateljev mladine Slovenije. Vas zanima, kako se je imela prva izmena otrok ob našem obisku? Poglejmo! 

V vseh 17-ih letih je samo zaradi dobrodelne organizacije Pričarajmo nasmeh, morje videlo že 8600 srečnih otrok.

Sem na počitnicah, majica letošnjega poletja otrok na Debelem rtiču! Sem na počitnicah, majica letošnjega poletja otrok na Debelem rtiču!

Na Debelem rtiču bodo otroci skozi vse počitnice spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost. Na Debelem rtiču bodo otroci skozi vse počitnice spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in izražali svojo kreativnost.

Ko smo jih obiskali mi, so nam pokazali, kako uživajo ob različnih tematskih delavnicah: slikanje na platno, izdelovanje pisanih kron, naglavnih venčkov, plesnih delavnicah, tudi družabnih igrah in še čem. Ko smo jih obiskali mi, so nam pokazali, kako uživajo ob različnih tematskih delavnicah: slikanje na platno, izdelovanje pisanih kron, naglavnih venčkov, plesnih delavnicah, tudi družabnih igrah in še čem.

Slovensko trgovsko podjetje Tuš, ki ga vsi zelo dobro poznamo, se je že pred 17-imi leti odločilo, da bo imelo poseben dobrodelni projekt, katerega naslov bo Pričarajmo nasmeh. Projekt je zasnovan tako, da se povežejo vsa lokalna združenja Prijateljev mladine in Rdečega križa in skupaj osnujejo kriterije, kdo od petstotih otrok v Sloveniji bo prejel brezplačen celotedenski paket letovanja na Debelem rtiču. Slovensko trgovsko podjetje Tuš, ki ga vsi zelo dobro poznamo, se je že pred 17-imi leti odločilo, da bo imelo poseben dobrodelni projekt, katerega naslov bo Pričarajmo nasmeh. Projekt je zasnovan tako, da se povežejo vsa lokalna združenja Prijateljev mladine in Rdečega križa in skupaj osnujejo kriterije, kdo od petstotih otrok v Sloveniji bo prejel brezplačen celotedenski paket letovanja na Debelem rtiču.

Prelep unikaten umetniški izdelek, ki so ga otroci letošnje prve izmene izdelali za podjetje Tuš v zahvalo za dobrodelnost, ker so lahko brezplačno obiskali Debeli rtič in s tem bili deležni kopice delavnic in ostalih vsebin. Prelep unikaten umetniški izdelek, ki so ga otroci letošnje prve izmene izdelali za podjetje Tuš v zahvalo za dobrodelnost, ker so lahko brezplačno obiskali Debeli rtič in s tem bili deležni kopice delavnic in ostalih vsebin.

Plesna havajska delavnica. Kot lahko vidimo na tej fotografiji, je bil prisoten tudi havajski ples, saj je bila letošnja tematika celotnega letovanja - havajske počitnice. Torej veliko rožic, sonca, pisanih oblačil, pozitivnega vzdušja. Plesna havajska delavnica. Kot lahko vidimo na tej fotografiji, je bil prisoten tudi havajski ples, saj je bila letošnja tematika celotnega letovanja - havajske počitnice. Torej veliko rožic, sonca, pisanih oblačil, pozitivnega vzdušja. 

Še več risbic, ki plapolajo v vetru.Še več risbic, ki plapolajo v vetru.

"Kako je na počitnicah? Ja, super!""Kako je na počitnicah? Ja, super!"

Ob poslušanju raperja Nipke. Ob poslušanju raperja Nipke.

 Vsaka skupina se je predstavila s svojo umetniško točko - predvsem plesno. Vsaka skupina se je predstavila s svojo umetniško točko - predvsem plesno.

 Havajski plesi so ogreli že tako vroče poletno ozračje. Havajski plesi so ogreli že tako vroče poletno ozračje.

Tako plesalci kot občinstvo - vsi so plesali in se razmigavali na svoj način. Tako plesalci kot občinstvo - vsi so plesali in se razmigavali na svoj način.

Pa druga skupina. Pa druga skupina.

In ko pride Nipke! Najbolj so ga počitnikarji poznali po pesmi Noben me ne razume. In ko pride Nipke! Najbolj so ga počitnikarji poznali po pesmi Noben me ne razume.

Še nekaj njegovih znani pesmi: Ina, Bejba iz neta, Všeč tko K je, Popoln Lajf, Izven okvirja in druge. Še nekaj njegovih znani pesmi: Ina, Bejba iz neta, Všeč tko K je, Popoln Lajf, Izven okvirja in druge.

Hop-hop, ples reši vse težave! Hop-hop, ples reši vse težave!

Prizorišče na Debelm rtiču prav čaka na takšne prireditve kot smo je bili deležni ob prvi izmeni otrok v okviru projekta Pričarajmo nasmeh. Prizorišče na Debelm rtiču prav čaka na takšne prireditve kot smo je bili deležni ob prvi izmeni otrok v okviru projekta Pričarajmo nasmeh.

Skupno bo letos kar pet izmen v celotnih poletnih šolskih počitnicah. Skupno bo letos kar pet izmen v celotnih poletnih šolskih počitnicah.

Nipke, še eno zarepaj! Nipke, še eno zarepaj!

»Otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalni tečaj, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, v okviru letovanja, saj je naprimer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,« dodajajo v Tušu. V nadaljevanju poletja se bodo na enotedenske počitnice odpravili še otroci iz ostalih slovenskih regij.

 Ena od udeleženk s havajsko majico in obročem v laseh.Ena od udeleženk s havajsko majico in obročem v laseh.

Kot so nam otroci povedali, seveda najbolj uživajo v kopanju in večernem druženju, ko so lahko malce dlje pokonci kot med šolo. Kot so nam otroci povedali, seveda najbolj uživajo v kopanju in večernem druženju, ko so lahko malce dlje pokonci kot med šolo.

Najboljše je pa seveda novo sklepanje prijateljstev. Najboljše je pa seveda novo sklepanje prijateljstev.

Nove frizure, nova izmenjava telefonskih številk, informacij; vse to spada k poletnemu letovanju. Nove frizure, nova izmenjava telefonskih številk, informacij; vse to spada k poletnemu letovanju.

Nipke je povsem očaral počitnikarje in počitnikarke, seveda. Nipke je povsem očaral počitnikarje in počitnikarke, seveda.

In ... prijateljstvo je rojeno! In ... prijateljstvo je rojeno!

Kot smo lahko izvedeli, so nekateri udeleženci na Rdečem rtiču povsem prvič, nekateri so bili pa že večkrat. Kot smo lahko izvedeli, so nekateri udeleženci na Rdečem rtiču povsem prvič, nekateri so bili pa že večkrat.

 Pisane barve in poletje seveda gredo skupaj. Pisane barve in poletje seveda gredo skupaj.

Eni s kapami, drugi s kronami; tako to je dandanes. Eni s kapami, drugi s kronami; tako to je dandanes.

Sicer je pa Rdeči križ znan tudi po drugih projektih, ki vključujejo npr. tudi zdraviliško zdravljenje mladostnikov in drugih oseb. Sicer je pa Rdeči križ znan tudi po drugih projektih, ki vključujejo npr. tudi zdraviliško zdravljenje mladostnikov in drugih oseb.

A ste na počitnicah? Seveda! A ste na počitnicah? Seveda!

Večerni disco in gledanje filmov je bilo vsem najbolj všeč. Večerni disco in gledanje filmov je bilo vsem najbolj všeč.

Jupija, končno, počitnice! Jupija, končno, počitnice!

Nipke seveda zna ogreti občinstvo! Poznate katero njegovo pesem? Pošljite nam naslov na bansi@rtvslo.si. Če ste prebrali ta naš prispevek, boste tako ali tako našli med vrsticami naslove nekaterih njegovih pesmi. Nipke seveda zna ogreti občinstvo! Poznate katero njegovo pesem? Pošljite nam naslov na bansi@rtvslo.si. Če ste prebrali ta naš prispevek, boste tako ali tako našli med vrsticami naslove nekaterih njegovih pesmi.

Objem s kraljico! Objem s kraljico!

Dvojna očala?! Vse je mogoče! Na počitnicah! Dvojna očala?! Vse je mogoče! Na počitnicah!

Nipke ima še kar koncert! Odlično tole! Nipke ima še kar koncert! Odlično tole!

To pa je prijateljstvo! Ko te nekdo nosi po rokah! Dobesedno! To pa je prijateljstvo! Ko te nekdo nosi po rokah! Dobesedno!

Nipke je moral seveda še roke, majice, čevlje, ... Podpisati! Nipke je moral seveda še roke, majice, čevlje, ... Podpisati!

Na majicah bo podpis dlje zdržal! Na majicah bo podpis dlje zdržal!

Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.