VIDEO: Kako rjovijo morski levi?

20. 7. 2019

Ameriški živalski vrt Brookfield ZOO se je pred približno mesecem dni razveselil novega mladička! Oglej si ga in slišal boš, kako zveni rjovenje morskih levov! 

Mladiček Charger še ne je rib, ampak sesa mleko pri mami - morski levi so sesalci. Prve morske prigrizke pa mu bodo oskrbniki tega živalskega vrta v ameriškem mestu Illinois pripravili čez približno mesec dni. Oglej si ga v spodnjem videu in preveri še, kako dobro se je naučil uporabljati svoje prednje plavuti! 

Morski levi včasih pojedo tudi kako hobotnico ali lignja, jed pa prežvečijo s svojimi zobmi, imajo jih kar 38.Morski levi včasih pojedo tudi kako hobotnico ali lignja, jed pa prežvečijo s svojimi zobmi, imajo jih kar 38.

HITREJE PLAVAJO, ČE DRSIJO PO GLADINI
Charger je od rojstva že podvojil svojo velikost! Zdaj, ko je star približno mesec dni, ima približno 18 kilogramov. Njegova mama Josephine pa ima 9 let. Svojega mladička je že naučila plavati. Ko bo velik, bo lahko plaval tako hitro, kot vozijo avtomobili po mestu.
Morda te je že kdo kdaj nahecal, če si že slišal, kako lajajo morski psi. Seveda jih nisi mogel slišati, saj tega ne počnejo. Morski levi pa zares rjovijo in zvenijo zelo podobno kot njihovi kopenski sorodniki. Se strinjaš?

Foto: Iz videa
Video: APTN
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.