Bi se učili snemanja filmov?

4. 7. 2019

Spadate med tiste, ki vas zanima veliko stvari, med drugim tudi to, kako se snemajo filmi? Če ja, je poletni filmski tabor prava rešitev za vas, da si zelo vsebinsko pestro pričarate nekaj avgustovskih počitniških dni in se naučite veliko stvari o tem, kaj vse je potrebno, preden si lahko film ogledamo na filmskih platnih. 

Tabor poteka skozi ves dan in vsebuje zelo različne delavnice, ki jih vodijo izkušeni mentorji. Na ta način dobro spoznate delo, ki je potrebno za nastanek filma. Seveda je poskrbljeno tudi za športne aktivnosti, kopanje, veslanje, supanje in še kaj ob Kolpi ter ostale oblike sprostitve. Tabor poteka skozi ves dan in vsebuje zelo različne delavnice, ki jih vodijo izkušeni mentorji. Na ta način dobro spoznate delo, ki je potrebno za nastanek filma. Seveda je poskrbljeno tudi za športne aktivnosti, kopanje, veslanje, supanje in še kaj ob Kolpi ter ostale oblike sprostitve.

Celodnevno druženje, ki je še kako ustvarjalno. Seveda se pa najde tudi prosti čas, ki ga bodo udeleženci tabora lahko izkoristili ob reki Kolpi. Celodnevno druženje, ki je še kako ustvarjalno. Seveda se pa najde tudi prosti čas, ki ga bodo udeleženci tabora lahko izkoristili ob reki Kolpi.

V sklopu tabora je vsako leto tudi mini filmski festival, kamor pridejo lokalni prebivalci in filmski gostje, ki zanje pripravijo tematske filmske delavnice - letošnjega gosta tabora MAF sta režiserka Urša Menart, zadnja dobitnica nagrade vesna za najboljši slovenski film leta 2018 in prva ženska, ki je prejela to nagrado pri nas, in igralec Voranc Boh, vsestranski ustvarjalec, ki se trenutno najbolj posveča lutkam.V sklopu tabora je vsako leto tudi mini filmski festival, kamor pridejo lokalni prebivalci in filmski gostje, ki zanje pripravijo tematske filmske delavnice - letošnjega gosta tabora MAF sta režiserka Urša Menart, zadnja dobitnica nagrade vesna za najboljši slovenski film leta 2018 in prva ženska, ki je prejela to nagrado pri nas, in igralec Voranc Boh, vsestranski ustvarjalec, ki se trenutno najbolj posveča lutkam.

Druži se s filmskimi ustvarjalkami in ustvarjalci, kritiki in mentorji, s svojimi vrstnicami in vrstniki iz vse Slovenije, preizkusi se v različnih ustvarjalnih delavnicah, sodeluj pri nastanku t.i. “Mad About Film festivala”, si oglej dobre filme na taborniškem velikem platnu in še kaj! Gre za malo drugačen filmski tabor, a prav nič manj zanimiv in zabaven. Letošnja gosta bosta mlada filmska ustvarjalca, režiserka Urša Menart in igralec Voranc Boh.

Ustvarjalci filmskega tabora

Tanja Mojzer
Foto: Poletni filmski tabor Zavoda vizo 2018