VIDEO: Oglej si rojstvo azijske slončice

12. 6. 2019

Mar veš, da slon ne more skočiti? Mala slonica se je pravkar skotila v živalskem vrtu v Belgiji. Oskrbniki pa so ta veliki trenutek posneli s kamerami, zato si lahko zdaj sam ogledaš, kako je videti mali azijski slonček, ko pride na svet!

V videu boš videl malo slončico, njeno mamo Farino, in kar nekaj drugih slonjih nog in trobcev v bližini novorojenke. Pri mami bo pila mleko kar dve do deset let! 

 Prav vse slonice iz slonje družine tega živalskega vrta so spremljale rojstvo od blizu in poskušale pomagati mladi živali. Prav vse slonice iz slonje družine tega živalskega vrta so spremljale rojstvo od blizu in poskušale pomagati mladi živali.

Sloni so edine živali iz roda sesalcev, ki zaradi svoje velike teže ne morejo skočiti. Odrasel slon lahko tehta kar štiri tone! Že mladički pa ob rojstvu tehtajo kar 100 kilogramov in merijo skoraj meter v višino. Takoj po rojstvu tudi preizkusijo svoje opotekajoče noge. Kako so noge držale pokonci malo slončico, si oglej v spodnjem posnetku.Sloni so edine živali iz roda sesalcev, ki zaradi svoje velike teže ne morejo skočiti. Odrasel slon lahko tehta kar štiri tone! Že mladički pa ob rojstvu tehtajo kar 100 kilogramov in merijo skoraj meter v višino. Takoj po rojstvu tudi preizkusijo svoje opotekajoče noge. Kako so noge držale pokonci malo slončico, si oglej v spodnjem posnetku.

Oglej si rojstvo slončice in njene prve korake.

Foto: Iz videa
Video: Reuters
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.