VIDEO: Ljubka zver pomalica v bazenu

18. 4. 2019

Dvomesečni samček vidre, ki sicer kljub ljubkemu izgledu spada med zveri, je v ameriškem živalskem vrtu deležen posebne pozornosti. 

Mladiček vidre iz živalskega vrta Brookfield ZOO je potreboval pomoč, ker mu mama ni mogla priskrbeti prave hrane, ki bi zagotovila, da se bo ta razvil v pravo zver. No, bolj v zverinico, mesojede vidre so namreč človeku nenevarne. Skrb za mladička v živalskem vrtu so prevzeli oskrbniki, ki mu dajejo prigrizke, se z njim igrajo in ga učijo plavanja v bazenu. V spodnjem videu si oglej, kako zanj skrbijo njegovi nadomestni starši!

Večkrat se zgodi, da oskrbniki v živalskem vrtu mladičkom priskočijo na pomoč. Tako tudi pripomorejo k obstoju ogroženih živalskih vrst med katerimi so tudi ti mali sesalci - kakor rečemo živalim, katerih mladički pri mami sesajo mleko. V spodnjem video posnetku si oglej, kako mladiček vidre dobiva hrano po steklenički in se veseli prigrizkov med čofotanjem.Večkrat se zgodi, da oskrbniki v živalskem vrtu mladičkom priskočijo na pomoč. Tako tudi pripomorejo k obstoju ogroženih živalskih vrst med katerimi so tudi ti mali sesalci - kakor rečemo živalim, katerih mladički pri mami sesajo mleko. V spodnjem video posnetku si oglej, kako mladiček vidre dobiva hrano po steklenički in se veseli prigrizkov med čofotanjem.

Vidre se prehranjujejo z ribami, insekti, žabami in želvami. Odrasla vidra tehta približno deset kilogramov. Zraste do velikosti malo manj kot enega metra. To, kar samček drži med tačkami na fotografiji, pa je školjka, na kateri si brusi zobe.Vidre se prehranjujejo z ribami, insekti, žabami in želvami. Odrasla vidra tehta približno deset kilogramov. Zraste do velikosti malo manj kot enega metra. To, kar samček drži med tačkami na fotografiji, pa je školjka, na kateri si brusi zobe.

Oblika vdrinega telesa je izjemno hidrodinamična - kar pomeni, da je ta prilagojena za kar se da hitro premikanje v vodi. Oglej si, kako hitro mladiček plava!

Če ti je bilo to čofotanje všeč, boš morda preveril še, kako je videti sedem majhnih vider. Če si ugotovil, katere prigrizke je mladiček vidre prejel v bazenu, nam napiši sporočilo na bansi@rtvslo.si!

Foto: Iz videa
Video: APTN
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Kako otroka odvaditi od dude? Bo Dudožer pomagal? Preverite!