FIZIOTERAPEVTKA SVETUJE: Primerno obuvalo!

21. 3. 2019

Pogovarjali smo se s fizioterapevtko, ki nam je razložila velikokrat perečo težavo pri starših - katero obuvalo je najprimernejše za otroka? Je obuvalo lahko nekoliko preveliko? Trd ali mehek podplat? Kakšen material je najprimernejši? Tovrstne koristne in predvsem praktične odgovore vam ponujamo v intervjuju, nastalem posebej za Bansijev portal. 

Razvoj stopal se začne, še preden otrok shodi, zato je pomembno, da starši poznajo otrokove potrebe, osnove pravilnega razvoja in pravočasno prepoznajo morebitne znake, ki zahtevajo pozorno spremljanje. Na nekaj zelo pomembnih vprašanj nam je odgovorila fizioterapevtka Špela Gorenc Jazbec. 

 Strokovnjaki še vedno priporočajo čim več bose hoje pri otrocih. Seveda je to priporočljivo doma in pa poleti tudi zunaj. V tem primeru je potrebno paziti, da so tla primerna (brez nevarnih predmetov, smeti na tleh, ...). Strokovnjaki še vedno priporočajo čim več bose hoje pri otrocih. Seveda je to priporočljivo doma in pa poleti tudi zunaj. V tem primeru je potrebno paziti, da so tla primerna (brez nevarnih predmetov, smeti na tleh, ...).

Tanja Mojzer. 
Foto: Pixabay in Špela Gorenc Jazbec osebni arhiv

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.