Spoznajmo zmagovalca Eme 2019!

18. 2. 2019

Za Slovenijo se je v soboto zgodil velik dogodek - izbrali smo predstavnika, ki bosta odpotovala v Izrael v mesto Tel Aviv in predstavljala Slovenijo na 64. Pesmi Evrovizije. Zmagovalca sta Zala Kralj in Gašper Šantl, ki nas bosta zastopala s pesmijo Sebi. 

Zala in Gašper sta občinstvo prepričala s kar 73 odstotki glasov. Pesem sta ustvarila skupaj in jo tudi sama, brez plesalcev in ostalih nastopajočih, izvedla na odru Eme 2019. 

Zala in Gašper sta obiskala tudi našo MMC-jevo spletno klepetalnico, v kateri sta odgovarjala na vprašanja slovenskih uporabnikov. Trenutno še ne vesta, ali bo pesem na Evrovizijskem odru predstavljena s tako minimalistično sceno kot na Emi, vsekakor pa pravita, da bosta ostala zvesta svojemu stilu. Zala in Gašper sta obiskala tudi našo MMC-jevo spletno klepetalnico, v kateri sta odgovarjala na vprašanja slovenskih uporabnikov. Trenutno še ne vesta, ali bo pesem na Evrovizijskem odru predstavljena s tako minimalistično sceno kot na Emi, vsekakor pa pravita, da bosta ostala zvesta svojemu stilu.

Njun nastop si lahko ogledate v tem videoposnetku. 

Nastop in stilska podoba sta bila, morda proti pričakovanju, zelo minimalistična v smislu brez make-upa in z zelo preprostimi oblačili. Kdor sicer spremlja Evrovizijo, ve, da je tam največkrat pri nastopajočih prisotno ogromno blišča v vseh ozirih (obleke, make-up, razni modni dodatki, koreografija in scenografija). Nastop in stilska podoba sta bila, morda proti pričakovanju, zelo minimalistična v smislu brez make-upa in z zelo preprostimi oblačili. Kdor sicer spremlja Evrovizijo, ve, da je tam največkrat pri nastopajočih prisotno ogromno blišča v vseh ozirih (obleke, make-up, razni modni dodatki, koreografija in scenografija).

Da ju malce bolje spoznate, si oglejte videoposnetek oddaje, v kateri so se sicer predstavili vsi nastopajoči na letošnji Emi. Kaj sta imela povedati Zala in Gašper? 

Kot rečeno, je Sebi njuna najnovejša pesem (za pesmijo Valovi, ki je njuna prva in najbolj znana). Sebi je prejela s strani občinstva več glasov kot pesem Kaos, ki jo je prepevala Raiven (njuna protikandidatka v superfinalu). 

 Ostali nastopajoči na letošnji Emi:
Kim ‒ Rhythm back to you, Renata Mohorič ‒Three bridges, René ‒ Ne poveš, Fed Horses ‒Ti ne poznaš konjev, Ula Ložar ‒ Fridays, Lumberjack ‒ Lepote dna, Okustični ‒ Metulji plešejo, Inmate ‒ Atma.

Tanja Mojzer
Foto: Tanja Mojzer (prva), Sandi Fišer (druga). 
Video: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Od 20. do 26. maja lahko v oddaji Lahko noč, otroci! ob 19.45 na prvem programu radia Slovenija prisluhnete pravljicam iz zbirke Čebelica.