Pasti družbenih omrežij

1. 2. 2019 - Kolumna Marka Puschnerja na temo varnosti na internetu

Družabna omrežja so zelo privlačna za najstnike, saj jim omogočajo medsebojno komunikacijo na zanimiv in tudi ustvarjalen način. Velik izziv pri tem je pojav cele vrste novih, ki jih starši morajo poznati, če se odločijo, da svojim otrokom omogočijo uporabo Instagrama, Snapchata, Vibra, Facebooka ali drugih družbenih omrežij. 

Danes si življenja brez družbenih omrežij nekateri sploh ne znajo predstavljati. Čeprav imajo družbena omrežja sicer tudi nekaj pozitivnih lastnosti (predvsem zelo preprosto komuniciranje in ohranjanje stikov s svojimi prijatelji oziroma ljudmi z istimi interesi), pa je veliko tudi nevarnosti in možnosti zlorab. Danes si življenja brez družbenih omrežij nekateri sploh ne znajo predstavljati. Čeprav imajo družbena omrežja sicer tudi nekaj pozitivnih lastnosti (predvsem zelo preprosto komuniciranje in ohranjanje stikov s svojimi prijatelji oziroma ljudmi z istimi interesi), pa je veliko tudi nevarnosti in možnosti zlorab.

Marko Puschner je strokovnjak, ki učence in njihove starše poučuje o varni rabi inetrneta in pasteh sodobnega digitalnega sveta. Marko Puschner je strokovnjak, ki učence in njihove starše poučuje o varni rabi inetrneta in pasteh sodobnega digitalnega sveta.

Marko Puschner, Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, Fakulteta za družbene vede
Foto: Pixabay in Marko Puschner, osebni arhiv. 

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.