V soboto planinsko tekmovanje Mladina in gore

25. 1. 2019

Na jubilejnem 30. tekmovanju Mladina in gore se bo to soboto v Podnanosu pomerilo 40 ekip mladih planincev. Pridi še ti preverit njihovo znanje in spoznaj skrito gostjo iz sveta športnega plezanja! 

Lani so državni prvaki postali tekmovalci ekipe Fosili iz Podnanosa. Zato bo letošnje tekmovanje Mladina in gore potekalo prav v njihovem kraju in se bo zgodilo to soboto, 26. januarja! Na isti šoli so gostili že 20. tekmovanje MIG, letos pa se bo tam za naslov državnih prvakov pomerilo 24 osnovnošolskih in 16 srednješolskih ekip. V sklopu tekmovanja, ki ga organizira Planinska zveza Slovenije, je potekal tudi literarni natečaj Planinam v pozdrav, udeleženci pa se že veselijo obiska skrite gostje iz sveta športnega plezanja! 

Tekmovalci morajo biti vešči tudi gorske prve pomoči. Morda še nisi dovolj star, da bi se tekmovanja udeležil, lahko pa vseeno prideš preverit, katera ekipa se bo tokrat najbolje odrezala.Tekmovalci morajo biti vešči tudi gorske prve pomoči. Morda še nisi dovolj star, da bi se tekmovanja udeležil, lahko pa vseeno prideš preverit, katera ekipa se bo tokrat najbolje odrezala.

Lani je zmagala ekipa Fosili. Sestavljali so jo člani iz Planinskega društva Podnanos in Osnovne šole Draga Bajca iz Vipave.Lani je zmagala ekipa Fosili. Sestavljali so jo člani iz Planinskega društva Podnanos in Osnovne šole Draga Bajca iz Vipave.

Najboljše ekipe so nagrajene s planinskim taborom v PUS Bavšica ter pokali in medaljami. Tekmovanja so že obiskali znani gostje iz planinskega sveta: Viki Grošelj, Davo Karničar, Tomaž Humar, Tone Škarja, Maja Vidmar, Nastja Davidova in druge znane osebnosti, športniki in glasbene skupine. Udeleženci so že imeli priložnost plezati na umetni steni, pri delu opazovati gorske reševalce, se igrati družabne igre, sodelovati v zabavnih kvizih, gledati filme in se pomeriti na orientacijskih pohodih.Najboljše ekipe so nagrajene s planinskim taborom v PUS Bavšica ter pokali in medaljami. Tekmovanja so že obiskali znani gostje iz planinskega sveta: Viki Grošelj, Davo Karničar, Tomaž Humar, Tone Škarja, Maja Vidmar, Nastja Davidova in druge znane osebnosti, športniki in glasbene skupine. Udeleženci so že imeli priložnost plezati na umetni steni, pri delu opazovati gorske reševalce, se igrati družabne igre, sodelovati v zabavnih kvizih, gledati filme in se pomeriti na orientacijskih pohodih.

"Z vprašanji se trudimo zajeti celotno planinsko šolo, torej tako praktične kot tudi bolj teoretične in družbene plati planinstva. Vseeno pa posebno pozornost posvečamo temu, da imajo prednost ekipe z več gorniškimi izkušnjami in ne zgolj knjižni molji ... Konec koncev si namreč vendarle želimo, da priznanja ne bi ostala zgolj "Z vprašanji se trudimo zajeti celotno planinsko šolo, torej tako praktične kot tudi bolj teoretične in družbene plati planinstva. Vseeno pa posebno pozornost posvečamo temu, da imajo prednost ekipe z več gorniškimi izkušnjami in ne zgolj knjižni molji ... Konec koncev si namreč vendarle želimo, da priznanja ne bi ostala zgolj

Foto: Manca Čujež
E. V.