Zakaj obstaja Božiček?

13. 1. 2019

Eno izmed mojih bralk je obdaril dobri mož z rdečo kapo. Rada bi vedela, kako je ta začel svoje poslanstvo - obdarovanje pridnih otrok.

Tako kot Dedek Mraz in Miklavž je tudi Božiček vesel pisemc, v katerih mu svoje želje zaupajo mladi. Nihče pravzaprav ne ve, koliko so ti možje stari, vendar pa skupaj s svojimi pomočniki že zelo dolgo opravljajo svojo službo. 

Vprašaj svojo babico in dedka, ali se spomnita, kako sta kot otroka pričakovala obisk Božička! Tudi v času njunega otroštva so namreč dobri možje že pripravljali presenečenja.Vprašaj svojo babico in dedka, ali se spomnita, kako sta kot otroka pričakovala obisk Božička! Tudi v času njunega otroštva so namreč dobri možje že pripravljali presenečenja.

Pa se ti zdi, da darila dobrih mož res dobijo le pridni otroci? Otroke iz OŠ Toneta Čufarja so moji novinarski kolegi pred časom spraševali ravno to.

Ta video pa je nastal v živalskem vrtu Guadalajara! V akvariju živalskega vrta drugega največjega mesta v Mehiki je obiskovalce razveselil celo tak podvodni dobri mož. 

Preberi še, koliko je stara Zemlja, pa tudi, če luna lahko vpliva na tvoje počutje.
Bansi

Foto: EPA
Video: APTN
E. V.