Dve ekoknjigi

13. 9. 2011

 Prelep ekopozdravček, dragi moji prijatelji.

Tokrat vam bom predstavil dve zelo posebni knjigi. Gre za ekoknjigi o Hišku! Prva ima naslov Hišek in Elektromobil, druga pa Hišek in Sonček.

Hišek in Elektromobil:
V zgodbici z naslovom Hišek in Elektromobil Hišek dobi novega sostanovalca – električni avto oziroma Elektromobil. Ta se polni iz električne vtičnice. Zgodba pojasnjuje njegovo delovanje na osnovi električne energije. Skozi knjigo se lahko vi, dragi otroci, seznanite z možno uporabo električnega avtomobila v cestnem prometu.

Hišek in Sonček:

Zgodbica z naslovom Hišek in Sonček poudarja pomen sončne energije. Govori o Hišku, ki se seznani s poletjem kot letnim časom z veliko sončnimi dnevi. Hišek se pri tem zave ne le, da je iz sončne energije mogoče proizvesti električno, ampak tudi, da je treba z energijo zelo preudarno ravnati. Zgodbica pokaže, da je energija nekaj živega in da prihaja iz našega okolja.

Ekoknjigi sta primerni tako za otroke (od 2. pa vse do 10. leta), kakor tudi za starše. Obe zgodbici vsebujeta tudi komične vložke in močna okoljska sporočila. Knjigi sta izdani na recikliranem papirju. Avtorica ilustracij je Marta Bartolj, avtorica besedila pa Alenka Žumbar Klopčič (urednica portala Energetika.NET in vodja projekta vzpostavitve portala Energija doma).

Z izdajo otroških ekoknjig o Hišku spletna skupnost za promocijo trajnostnega bivanja Energija doma prispeva k ozaveščanju najmlajših in k ukrepanju na področju obnovljivih virov in učinkovite rabe energije vseh – mladih in manj mladih.

Želim vam, da knjigo preberete skupaj s starši in da skupaj uporabljate ekološka sporočila v vsakdanjem življenju.

Vaš Bansi 

T. M.

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.