Facebook: objavljanje obrazov otrok

4. 1. 2019

Družabna omrežja, med katerima sta vodilna Facebook in Instagram so danes način življenja, tako mladotnikov, kot tudi staršev, ki si preko tovrstnih omrežij izmenjujejo nasvete, izkušnje, dobrine in še kaj. Ni pa izključujoče, da mnogi starši tudi dobesedno brez kakršne koli cenzure objavljajo fotografije in videoposnetke otrok. Poglejmo, kakšne so pasti objave otroških (in sicer tudi ostalih) obrazov.

Zavedati se je potrebno, da ima Facebook razvito t.i. umetno inteligenco in ponuja "storitev" prepoznavanja obrazov, ki zbira podatke o identiteti osebe (zagotovo ste že zasledili, da vas Facebook ob kakšni objavi fotografije samo še vpraša, če potrdite oznako določene osebe). Sploh več ni potrebe po tem, da bi vi označevali osebo, ampak jo Facebook prepozna sam.

Kljub temu, da danes starši morda še ne razmišljajo o posledicah objavljanja fotografij in videoposnetkov otrok na družabnih omrežjih, nihče natančno ne ve, kam bo vse to pripeljalo v prihodnosti. Kljub temu, da danes starši morda še ne razmišljajo o posledicah objavljanja fotografij in videoposnetkov otrok na družabnih omrežjih, nihče natančno ne ve, kam bo vse to pripeljalo v prihodnosti.

Tanja Mojzer, povzeto po Mashable. 
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.