Nagrajenci knjig

15. 2. 2019

Čas je, da razglasimo, kdo je sodeloval v naši veliki knjižni nagradni igri in kdo si je prislužil prijateljico s platnicami, ki si jo je iz našega seznama zaželel. 

Nabor vseh knjig, ki smo jih poklanjali in kaj je bilo zanje potrebno storiti, najdete v tem prispevku. 

Sedaj pa poglejmo, kdo je sodelovalin kakšne novoletne zaobljube ste si zadali.

Sara, Žan Mark in Nataša:

Pozdravljena Bansi ekipa!

Moja 8-letnik in 10-letnica me zelo rada spremljata v knjižnico, kjer enkrat tedensko izbiramo knjige. Kar nekaj jih imamo tudi na domačih policah, zato bi z veseljem zbirko dopolnili še s kakšno zanimivo. Skupaj smo si ogledali vašo ponudbo in si zaželeli "KAKO JE OSKAR POSTAL DETEKTIV?" (ker se tudi naš sin najraje loti knjige tako, da na "varnostni razdalji" posluša moje glasno branje, zato bi ga rada k samostojnemu branju spodbudila s kakšno zanimivo). Če nam bo Oskar ušel, pa "za rezervo" izbiramo BOLŠJE ZGODBE, da zaplavamo v domišljijo in se nasmejimo. Veseli bomo, če nam bo januarski dobri mož Bansi namenil novo knjigo in novoletno zaobljubljamo, da jo bomo v letu 2019 tudi prebrali! Prijazno in prijetno leto 2019 vam želimo, Sara, Žan Mark in Nataša.

Branje je v vsakem letnem času odlična sprostitev. Naučimo se kaj novega in smo bogatejši za nova spoznanja in dojemanja sveta. Branje je v vsakem letnem času odlična sprostitev. Naučimo se kaj novega in smo bogatejši za nova spoznanja in dojemanja sveta.

Mamica Tanja:

Pozdravljen Bansi,

Tokrat ti pišem v imenu otrok, da bo večje presenečenje, če kdo izmed njih slučajno dobi nagrado. 

Vsi zelo radi berejo in vsem so všeč različne knjige.
Manci bi bila verjetno najbolj všeč knjiga Urice z dojenčkom ali pa Pajkodlak in kresnica, zelo rada namreč bere pravljice o princesah, vilah in drugih junakinjah. Klavdija ima rada napete pa tudi smešne zgodbe zato bi ji bila všeč knjiga Dežela lenuhov. David rad bere napete in tudi malce srhljive zgodbe zato bi bila knjiga Strašni časi prava zanj. Viktoriji bi pa poklonila knjigo Duša slovenska. Za sicer malce suhoparnim naslovom se v njej skriva pravo bogastvo. Viktorija že rada seže po kakšnem romanu in drugih napetih zgodbah.

O novoletnih zaobljubah pri nas ni veliko govora. Verjetno bi pa bilo dobro, da bi se vsi otroci zaobljubili, da bo njihova soba vsak dan pospravljena.  :)

Bansi uspešno delo tudi v letu, ki prihaja.

Žak: 

Pri knjigah obožujem pustolovščine. Najbolj mi je všeč, ko je vedno srečen konec. Moja novoletna zaobljuba: da bom imel dobre ocene.

Lep pozdrav, Žak

Melani: 

Lepo pozdravljeni, moje ime je Melani, stara sem 7 let in danes mi bo mamica pomagala napisati pismo za tebe, Bansi. Hodim v 2. razred in v šoli imamo nalogo, da skozi celo leto vsak dan vsaj 10 minut beremo. Skoraj mi je že zmanjkalo knjig, pa tudi v knjižnici sem si jih že veliko sposodila. Poznam že tudi male tiskane črke. Všeč so mi raznovrstne knjige, od tvojih pa sta mi najbolj všeč Kaj zraste iz zobka (ravno zdaj sta mi pokukala ven dva stalna zobka) in Dežela lenuhov (zelo je hecna). Upam, da bom v novem letu prebrala še več knjig kot lani.

Bansi, želim ti srečno novo leto, Melani

Leon: 

Med vsemi tvojimi knjigami mi je najbolj všeč Kako je oskar postal detektiv, ker so mi všeč napete zgodbe, pa tudi zsto, ker si želim postati detektiv. Mi je pa zanimiva tudi knjiga O zajcu, ki se je rad smejal, ker je verjetno zelo smešna. Obljubil sem, da se bom več učil.

Leon

Izabela: 

Pozdravljeni, sem velika oboževalka knjig in redna gostja Knjižnice Šiška. Najbolj všeč so mi napete in komočne knjige. Zaobljubo, ki sem si jo zadala v letu 2019 pa je, da bom poskrbela, da bom čim manj uporabljala plastiko in čim bolj reciklirala (uporabila stvari večkrat, kupovala stvari s čim maj odpadki, večkrat hodila v trgovino, kjer stvari prodajajo brez embalaže, ...), skratka čimbolj skrbela za okolje.

Vse naštete knjige bi z veseljem prebrala, najbolj pa knjigo Strašni časi.
Izabela Škornik, 12 let 

Najlepša hvala vsem za sodelovanje in razlago novoletnih zaobljub. Upamo, da se jih že pridno držite. 

T. M.
Foto: T. M.