Kolesarstvo

3. 5. 2020

Kolesarstvo je šport, ki je v Sloveniji in tudi drugod zelo priljubljen. Kot že samo ime športa pove, potrebujemo kolo, teniske in voljo do raziskovanja novih krajev, najbolje po asvaltiranih cestah. 

Kolesarstvo je aktivnost vožnje s kolesom, ki se uporablja tako v transportne namene, kot za namene športa, rekreacije ali turizma. Pri tem se kot glavni pripomoček uporablja kolo oziroma njegove različice, kot je na primer trokolo ali dvokolo (predvsem za slepe in slabovidne osebe). Pojem kolesarstvo lahko označuje vsakodnevno vožnjo s kolesom po opravkih, rekreacijo ali profesionalno ukvarjanje s tem športom. 

Pod pojmom kolesarstvo največkrat mislimo profesionalno kolesarstvo, ko so na sporedu kolesarske tekme. A kolesarstvo zajema tudi vožnjo s kolesom kar tako - za lasten užitek in razmigavanje ter spoznavanje krajev. Pod pojmom kolesarstvo največkrat mislimo profesionalno kolesarstvo, ko so na sporedu kolesarske tekme. A kolesarstvo zajema tudi vožnjo s kolesom kar tako - za lasten užitek in razmigavanje ter spoznavanje krajev.

Za kolesarjenje potrebujemo le kolo in primerno obutev - športne copate. Pa tudi čelado v primeru padcev. Za kolesarjenje potrebujemo le kolo in primerno obutev - športne copate. Pa tudi čelado v primeru padcev.

T. M.

Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.