Kotalkanje in rolanje!

6. 5. 2020

Se radi rolate in kotalkate? Če ja, potem ta šport tako ali tako poznate, kajne? Za tiste, ki pa vas je morda strah stopiti "na kolesa", pa objavljamo nekaj zelo spodbudnih besed, zakaj je rolanje in kotalkanje in zdravo in na kaj je potrebno biti pozoren. 

Rolanje in kotalkanje sta si med seboj zelo podobna. Kotalke so morda resda že malce "iz mode", so pa po sami tehniki zelo podobne rolanju. Le da se kotalke načeloma zavežejo, rolerji pa zapnejo, podobno kot pri smučanju pancerji. 

Roalnje ej zelo sproščujoče, mnogi pa jih uporabljajo tudi namesto kolesa na poti v šolo, saj si z njimi zelo hiter. Roalnje ej zelo sproščujoče, mnogi pa jih uporabljajo tudi namesto kolesa na poti v šolo, saj si z njimi zelo hiter.

Kotalke, ki so nekakšne predhodnice rolerjev, čeprav jih mnogi obožujejo še danes. Kotalke, ki so nekakšne predhodnice rolerjev, čeprav jih mnogi obožujejo še danes.

Obstaja tudi hokej na rolerjih, kar je še posebej zahteven šport. Preverite, kakšna oprema je potrebna in v čem je razlika med pravim hokejem na ledu in hokejem na rolerjih!

T. M.
Foto: Pixabay
Video: TV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.