Deluj eko - ohrani čebelo in smreko!

30. 12. 2018

Končal se je že peti ustvarjalni natečaj Deluj eko - ohrani čebelo in smreko. Zanimanje za natečaj je bilo izjemno, poglejmo pa, kdo je postal zmagovalec. 

Ne pozabimo na gozd in čebele

Ozaveščanju o pomembnosti gozdnih površin in s tem tudi obstoja čebel organizatorja namenjata veliko pozornosti, zato sta podjetji že peto leto zapored skupaj izpeljali vseslovenski nagradni natečaj Deluj eko - ohrani čebelo in smreko. Osrednje vodilo okraševanja je bila zgodba o Sivki in Ferdu, ki praznujeta svetovni dan čebel, naloga otrok pa, da zgodbo nadaljujejo s svojo domišljijo in ustvarjalnimi rokami. Natečaj tako spodbuja zavedanje o pomenu obstoja gozdov in čebel, ki skrbijo za ohranjanje ter razvoj rastlinskih vrst.

Čebele so za obstoj človeštva izjemno pomembne. Čebele so za obstoj človeštva izjemno pomembne.

19 čebeljih družin kranjske sivke domuje tudi v Hoferjevem raziskovalnem čebelnjaku, ki je postavljen v upravno-logističnem centru podjetja. Hofer ga je zgradil v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije, ki v njem izvaja raziskave. Tri sodelujoče skupine, katerih ekosmreko bo kot najboljšo izbrala komisija organizatorjev, in skupina, ki bo oddala najboljši predlog trajnostnega in/ali dobrodelnega projekta, si bodo lahko na posebnem izobraževalnem izletu, imenovanem Čebelji dan, raziskovalni čebelnjak tudi ogledalo in spoznalo zanimivi svet čebel.

T. M.
Foto: Natečaj in Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kako v mlekarni naredijo kefir? 

Mi smo vse to raziskali.