Prižgi elektronsko svečko

1. 11. 2021

1. november je državni praznik. Na ta dan se spominjamo vseh, ki jih ni več med nami. Obiščemo grobove in preživimo nekaj časa v krogu družine in prijateljev. 

Zunaj Evrope je 1. november nacionalni praznik v Čilu, Boliviji, Gvatemali, Peruju in na Filipinih. V El Salvadorju je nacionalni praznik vseh svetih 2. novembra, v Kolumbiji pa 4. novembra. V Braziliji, Ekvadorju in Venezueli je 2. novembra nacionalni praznik vernih duš.

Pokopališče. Pokopališče.

V Sloveniji dan mrtvih spada v sklop jesenskih počitnic, kar pomeni, da so šolarji zadnji teden oktobra doma oziroma ne obiskujejo pouka. 

Ne pretiravajte s prižiganjem svečk

Predvsem Katoliška cerkev je pogosto preveč nagnjena k simbolom spominjanja na preminule prijatelje in sorodnike. Nošenje in prižiganje sveč na grobove je postala zakoreninjena stalnica, s katero ljudje "dokazujejo", da se spominjajo umrlih sorodnikov. Dejstvo pa je, da s pretiravanjem v tem početju ne delamo prav nič dobrega za naše okolje. Spomin na umrle sorodnike in prijatelje je namreč zelo osebna stvar in sveča kot materialni objekt je le zunanji kazalnik, da smo obiskali grob umrlega. 

Na spletni strani Sveča manj lahko prižgete virtualno svečko za tistega, ki vam je ljub, a ga na žalost ni več med nami. 

Na spletni strani Sveča manj lahko prižgete virtualno svečko in napišete kratko misel oziroma sporočilce.Na spletni strani Sveča manj lahko prižgete virtualno svečko in napišete kratko misel oziroma sporočilce.

T. M.

Foto: BoBo