Angleška šola, 4. sezona: 8. del

5. 11. 2018

Pred nami je že 8. del naše angleške šole. Česa pa se bomo naučili tokrat? Mesto Storyville se je namreč znašlo v zagati, saj bodo ostali brez čevljev, ker njihov čevljar ne želi več opravljati svojega poklica. Paul in Millie bosta tokrat pomagala čevljarju ugotoviti, kateri je njegov najljubši poklic. Kaj mislite, za katerega se bo odločil?

In ali bosta naša junaka uspešno opravila izziv ter si prislužila novo črko angleške abecede?

Čevljarja takoj zanima, kdaj lahko začne delati kot zobozdravnik, a mu ta pojasni, da to delo obsega veliko študija in dela tudi ob koncu tedna, to pa čevljarju ni po godu.

Odpravijo se naprej do voznika avtobusa in frizerja, a čevljarja nič ne prepriča. Ustavijo se še pri glasbenem kotičku, a tudi tu ugotovijo, da bolje, da se čevljar ne poda po tej poti. Nato pride do mlade deklice, ki si močno želi postati učiteljica in poučevati otroke, ki nimajo dovolj denarja za izobrazbo ali nove čevlje. Takrat spozna, kateri je tisti pravi sanjski poklic, ki ga želi opravljati vse življenje. To je čevljar. Hitro se odpravi k orodju in deklici napravi sedem različnih parov čevljev, za vsak dan v tednu. Zadovoljni skupaj za konec zapojejo pesem, Paul in Millie pa pridobita nagrado – novo črko angleške abecede, in sicer X kot Xylophone, Xandra, Xantia in X-ray.

Kaj je Jump with Joey?Jump with Joey je tečaj angleščine, ki je primeren za otroke med 6. in 9. letom starosti in je prvi tečaj Helen Doron English, ki uporablja tehnologijo "augmented reality" oz. obogatene resničnosti. S ponavljajočim poslušanjem, pozitivno spodbudo in zabavnimi pogovori v angleščini liki oživijo ter otroke učijo intonacije in pravilne izgovorjave. Skozi tečaj tako otroci obogatijo svoje besedišče ter spoznavajo pomembne vrednote, kot sta prijateljstvo in skrb za okolje.

V nadaljevalnem tečaju More Jump with Joey otroci spremljajo nove dogodivščine svojih najljubših angleških junakov Paula Warda, njegove prijateljice Millie, kengurujke Kangi in njenega navihanega sinčka Joeyja.

T. M.
Foto in video: Helen Doron English