Brokoli, zakaj si zdrav?

3. 7. 2020

Vsa zelenjava je izjemno zdrava, saj vsebuje pomembne vitamine, vlaknine in preostale snovi, ki človeškemu telesu dajejo predvsem odpornost proti mikrobom in zdrav imunski sistem. In kako je z brokolijem? Ga uživate pogosto? Poglejmo, zakaj je zdrav in katere pomembne hranilne snovi vsebuje. 

Brokoli je na prvi pogled videti kot bujna krošnja drevesa. Odlično se poda k drugim vrstam zelenjave, mesu, oreškom. Iz njih lahko pripravimo odlično zeleno juhico, pito in najrazličnejše priloge. Brokoli je na prvi pogled videti kot bujna krošnja drevesa. Odlično se poda k drugim vrstam zelenjave, mesu, oreškom. Iz njih lahko pripravimo odlično zeleno juhico, pito in najrazličnejše priloge.

Tukaj vidimo brokoli v družbi mesne omake. Nekateri pri samem kuhanju brokolija uporabijo kakšen deciliter mleka ali rastlinskega napitka. Tako dobi brokoli še polnejši okus. Lahko pa ga skuhate seveda le v vodi.  Tukaj vidimo brokoli v družbi mesne omake. Nekateri pri samem kuhanju brokolija uporabijo kakšen deciliter mleka ali rastlinskega napitka. Tako dobi brokoli še polnejši okus. Lahko pa ga skuhate seveda le v vodi.

Korenček, brokoli in cvetača. Korenček, brokoli in cvetača.

Katere pa so glavne prednosti uživanja brokolija:

• ščiti telesne celice pred oksidativnim stresom,
• spodbuja delovanje imunskega sistema,
• prispeva k mladostnemu videzu kože,
• izboljša prebavo in nam pomaga pri razstrupljanju.

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.