Gremo na Madagaskar!

11. 10. 2018

Madagaskar je izjemno zabaven muzikal za otroke, pa tudi starši ne bodo ob njem ravno resni. Ogledali si ga boste lahko v različnih krajih po Sloveniji, kot se za muzikal spodobi, se v njem veliko pleše in poje, kostumi pa so tudi svojevrstna posebnost, ki muzikalu pričarajo posebno piko na i. 

Lev Alex in zebra Marty poskrbita za obilico smeha. Lev Alex in zebra Marty poskrbita za obilico smeha.

Lev Alex seveda ni skrival, da je kralj živali, in se je pustil razvajati. Lev Alex seveda ni skrival, da je kralj živali, in se je pustil razvajati.

Kje je Madagaskar? Ja, v Afriki, kajne? In če želimo do Afrike, potrebujemo ladjo, saj je vmes morje. Veliko morja! Kje je Madagaskar? Ja, v Afriki, kajne? In če želimo do Afrike, potrebujemo ladjo, saj je vmes morje. Veliko morja!

Ples, petje, potovanje z ladjo, iskanje zaklada ... ja, vse to se zgodi, preden se pride na Madagaskar! Ples, petje, potovanje z ladjo, iskanje zaklada ... ja, vse to se zgodi, preden se pride na Madagaskar!

V vlogo leva Alexa se je prelevil Gašper Rifelj, ki pravi, da imata s kraljem živali veliko skupnega. "To je vloga, ki sem si jo resnično želel in je ne bi zamenjal z nobeno drugo. Mislim, da mi je res pisana na kožo. Zdi se mi, da oba rada nastopava. Alex je zelo rad v središču pozornosti, jaz pa tudi nadvse uživam na odru," pravi Gašper Rifelj. Poleg njega so na odru zaigrali še Irena Yebuah Tiran, Jan Bučar, Nejc Simšič, Lea Bartha, Nejc Lisjak in številni drugi, v ’kopita’ zabavljaške zebre Martyja pa bo namesto poškodovanega Klemna Bunderle na premieri stopil Blaž Vrbič.V vlogo leva Alexa se je prelevil Gašper Rifelj, ki pravi, da imata s kraljem živali veliko skupnega. "To je vloga, ki sem si jo resnično želel in je ne bi zamenjal z nobeno drugo. Mislim, da mi je res pisana na kožo. Zdi se mi, da oba rada nastopava. Alex je zelo rad v središču pozornosti, jaz pa tudi nadvse uživam na odru," pravi Gašper Rifelj. Poleg njega so na odru zaigrali še Irena Yebuah Tiran, Jan Bučar, Nejc Simšič, Lea Bartha, Nejc Lisjak in številni drugi, v ’kopita’ zabavljaške zebre Martyja pa bo namesto poškodovanega Klemna Bunderle na premieri stopil Blaž Vrbič.

Muzikal pod režisersko taktirko Eve Hribernik je postregel tudi z odlično glasbo, v ritmih katere so po koreografiji Mojce Horvat poplesavale simpatične živali. "Na predstavo gledam povsem samostojno, ne ozirajoč se na risanko, saj gre za povsem druge vrste medij. Gledališče ima velik čar, ker lahko v živo komunicira s publiko v gibalnem smislu," je svoj vidik na projekt razkrila koreografinja, ki je nadvse zadovoljna tudi z energijo, ki je vladala na vajah: "Vidim, da imam ekipo, gibalni material, s katerim se res fantastično sodeluje. Najlepše je slišati, da me že pogrešajo in komaj čakajo, da spet začnemo trenirati."


Prisrčni kostumi iz Madagaskarja; le kdo se ne bi fotografiral z njimi? Prisrčni kostumi iz Madagaskarja; le kdo se ne bi fotografiral z njimi?

Veliki uspeh Dreamworksove risanke Madagaskar, ki je navdušila vse generacije gledalcev, se je torej preselil na gledališke odre v podobi licenčnega projekta, ki ga NAGP-produkcija s producentom Nejcem Avbljem pripravlja v koprodukciji s Špas teatrom.

T. M.
Foto:  Darja Štravs Tisu

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kako v mlekarni naredijo kefir? 

Mi smo vse to raziskali.