Ribič Pepe v RTV-studiu v Minicityju

9. 10. 2018

Največje slovensko otroško mesto Minicity Ljubljana je prejšnji teden kar žarelo od veselega praznovanja. Bogatejše je namreč za kar 10 novosti, med njimi tudi za osrednje didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu. Celodnevno dogajanje je zaokrožil še nastop Ribiča Pepeta, ki se mu je pridružila raperska glasba; nastopila sta namreč Nipke in Trkaj. Vas zanima, kako je bilo? Vabljeni na fotopotep! 

Z več kot 1.500 m2 površine je Minicity Ljubljana po razširitvi prostorov v Dvorani A ljubljanskega BTC Cityja največji otroški didaktično-izkustveni center v Sloveniji, otroci do 12. leta in njihovi starši pa so s tem dobili edinstveno mesto za igro in učenje otrok pri nas.

Prispevek, v katerem lahko sodobno didaktično igralo pobliže spoznate, smo objavili že tukaj. 

Ribič Pepe je na velikem koncertu ob odprtju prenovljenega Minicityja navdušil mlado občinstvo. Ga na TV Slovenija spremljate tudi vi? Ribič Pepe je na velikem koncertu ob odprtju prenovljenega Minicityja navdušil mlado občinstvo. Ga na TV Slovenija spremljate tudi vi?

Z novimi prostori je kreativno otroško mesto poleg obstoječih 40 pridobilo še sedem novih igralnih enot, prenovljene prostore za rojstnodnevna praznovanja, odprtje v dvorano A ljubljanskega BTC Cityja, internetni kotiček za starše, prostor za počitek in branje ter novo trgovino z igračami Toys4U - Didaktične igrače.

Lucija Sajevec, Jože Mermal, Miha Culiberg, Jasna Žaler Culiberg, Vanja Hrovat, Dragana Trivundža Tomanič, Marko Juhant in Anita Hozjan ob prerezu slavnostnega traku pred novimi prostori Minicityja Ljubljana. Lucija Sajevec, Jože Mermal, Miha Culiberg, Jasna Žaler Culiberg, Vanja Hrovat, Dragana Trivundža Tomanič, Marko Juhant in Anita Hozjan ob prerezu slavnostnega traku pred novimi prostori Minicityja Ljubljana.

»Širitev Minicityja, vredna nekaj več kot 200.000 evrov, omogoča še bolj raznolike vsebine iz panog telekomunikacij, tiskarstva, kozmetične industrije in športa, posledično pa večji prostori omogočajo tudi več gibanja in doživetij, praznovanj rojstnih dni, še več kreativnih delavnic in dogodkov, prav tako pa sprejeme večjega števila udeležencev od podjetij, ki v Minicityju decembra organizirajo obdarovanja dobrih mož. Na novem inovativnem igralu s predorom, v katerem je vedno tema, doživijo izkušnjo zaslepitve, odsevnih teles, nesreče v predoru, skoka živali pred vozilo, pomena uporabe meglenk in luči ter tako v praksi doživijo situacije iz realnega prometa,« je ob odprtju povečanega Minicityja Ljubljana povedal direktor Miha Culiberg, ki je prepričan, da bodo novosti še dodatno oživele tudi samo Dvorano A in družinam ponudile kakovostno preživljanje prostega časa.

Mladi policisti na delu! Mladi policisti na delu!

Pogled na RTV-studio, kjer lahko otroci spoznajo delo novinarja, radijskega in televizijskega napovedovalca, snemalca, tonskega tehnika in še kaj. Pogled na RTV-studio, kjer lahko otroci spoznajo delo novinarja, radijskega in televizijskega napovedovalca, snemalca, tonskega tehnika in še kaj.

Voditeljica oddaje Infodrom Tina Antončič je na velikem otvoritvenem dogodku predstavila novosti otroškega in mladinskega programa na RTV Slovenija.Voditeljica oddaje Infodrom Tina Antončič je na velikem otvoritvenem dogodku predstavila novosti otroškega in mladinskega programa na RTV Slovenija.

Bravo, to smo mi, ribiči! Bravo, to smo mi, ribiči!

Plesalo se je in pelo. Plesalo se je in pelo.

Zelen zmajček, ki smo ga našli v RTV-studiu. Zelen zmajček, ki smo ga našli v RTV-studiu.

Jasna Žaler Culiberg iz Minicityja Ljubljana je s ponosom naznanila vsebino novih prostorov v Minicityju. Jasna Žaler Culiberg iz Minicityja Ljubljana je s ponosom naznanila vsebino novih prostorov v Minicityju.

Ribič Pepe tik pred svojim koncertom. Prireditev med nastopajočimi je v RTV-studiu v Minicityju Ljubljana povezovala voditeljica Špela Močnik. Ribič Pepe tik pred svojim koncertom. Prireditev med nastopajočimi je v RTV-studiu v Minicityju Ljubljana povezovala voditeljica Špela Močnik.

Ribič Pepe je bil, kot je zanj seveda značilno, poln energije in norih idej. Ribič Pepe je bil, kot je zanj seveda značilno, poln energije in norih idej.

Kje so roke? Kje smo družba? A smo kaj veseli? Kje so roke? Kje smo družba? A smo kaj veseli?

Saj poznate tisto pesem: Ribiči smo lačni, lačni, lačni, kakšni pa drugačni? Saj poznate tisto pesem: Ribiči smo lačni, lačni, lačni, kakšni pa drugačni?

Še vedno si Ribiča Pepeta lahko ogledate ob sobotah na TV Slovenija. Še vedno si Ribiča Pepeta lahko ogledate ob sobotah na TV Slovenija.

Povezovalka programa Špela Močnik in urednica ter voditeljica oddaje Infodrom Tina Antončič. Povezovalka programa Špela Močnik in urednica ter voditeljica oddaje Infodrom Tina Antončič.

Televizija Slovenija se v jesenskem času vrača s svojim pestrim otroško-mladinskim programom, ki vam ga bomo prav tako predstavili na naši spletni strani. Televizija Slovenija se v jesenskem času vrača s svojim pestrim otroško-mladinskim programom, ki vam ga bomo prav tako predstavili na naši spletni strani.

T. M.
Foto: RTV Slovenija

SLONTASTIČEN POZOR!

Ste se kdaj spraševali, kako v mlekarni naredijo kefir? 

Mi smo vse to raziskali.