NAGRADNO: Knjiga rekordov!

26. 9. 2018

Guinnessova knjiga rekordov vsako leto postreže s kopico res zanimivih, domiselnih in neverjetnih rekordov. V knjižni izdaji za leto 2019 pa se je znašlo tudi kar 23 slovenskih. Med listanjem knjige se boste kar za glavo držali, kako resnično neverjetni so na splošno svetovni rekordi. Kaj vse ljudje počnejo in kako uspešni so pri tem! En izvod te zanimive knjige podarjamo nekomu izmed vas. 

Nekaj zanimivih podatkov: v letu 2017 so Guinnessovi svetovni rekordi prejeli točno 38.205 prijav, torej več kot 100 na dan! Potrjenih je bilo 3178 rekordov, torej približno 8 odstotkov. V knjigi jih je približno 3500. Do zdaj je bilo prodanih več kot 141 milijonov tiskanih knjig (in 5 milijonov igričarske izdaje, ki je prvič izšla leta 2007) v več kot 100 državah in več kot 20 jezikih.Nekaj zanimivih podatkov: v letu 2017 so Guinnessovi svetovni rekordi prejeli točno 38.205 prijav, torej več kot 100 na dan! Potrjenih je bilo 3178 rekordov, torej približno 8 odstotkov. V knjigi jih je približno 3500. Do zdaj je bilo prodanih več kot 141 milijonov tiskanih knjig (in 5 milijonov igričarske izdaje, ki je prvič izšla leta 2007) v več kot 100 državah in več kot 20 jezikih.

Na slovenskem trgu je Guinnessova knjiga rekordov vsako leto ena najbolj prodajanih knjig leta in izdaja 2019 je izšla v skupni nakladi 5600 izvodov. Velike sanje so tiste, katerih rezultate knjiga vpisuje. Predstavlja raznolike talente z vsega sveta, katerih sanje iz lanskega leta so se uresničile, saj zbira dosežke posameznikov, skupin, živalske rekorde, rekorde v naravi, znanosti … Še posebej pa se jim posveča letošnja izdaja, saj je njena osrednja tema gibanje ustvarjalcev/izumiteljev.Na slovenskem trgu je Guinnessova knjiga rekordov vsako leto ena najbolj prodajanih knjig leta in izdaja 2019 je izšla v skupni nakladi 5600 izvodov. Velike sanje so tiste, katerih rezultate knjiga vpisuje. Predstavlja raznolike talente z vsega sveta, katerih sanje iz lanskega leta so se uresničile, saj zbira dosežke posameznikov, skupin, živalske rekorde, rekorde v naravi, znanosti … Še posebej pa se jim posveča letošnja izdaja, saj je njena osrednja tema gibanje ustvarjalcev/izumiteljev.

Knjiga ima vsega skupaj 256 strani. Verjemite, ne bo vam žal, ko jo boste prebirali, saj je skoraj neverjetno, kakšne rekorde dosegajo ljudje iz prav vsega sveta. Nanje se dolgo pripravljajo, treba pa je vsak rekord posebej tudi vnaprej najaviti in k izvajanju povabiti komisijo, ki bdi nad rekorderji, da so vsa pravila res upoštevana. Knjiga ima vsega skupaj 256 strani. Verjemite, ne bo vam žal, ko jo boste prebirali, saj je skoraj neverjetno, kakšne rekorde dosegajo ljudje iz prav vsega sveta. Nanje se dolgo pripravljajo, treba pa je vsak rekord posebej tudi vnaprej najaviti in k izvajanju povabiti komisijo, ki bdi nad rekorderji, da so vsa pravila res upoštevana.

Ne boste verjeli, ampak hamburger je lahko težak tudi eno tono. V knjigi so predstavljeni tudi drugi rekordi na področju hrane. Eden izmed njih je največja mesna kroglica, ki je tehtala kar 503, 71 kg. Ne boste verjeli, ampak hamburger je lahko težak tudi eno tono. V knjigi so predstavljeni tudi drugi rekordi na področju hrane. Eden izmed njih je največja mesna kroglica, ki je tehtala kar 503, 71 kg.

Če želite Guinnesovo knjigo rekordov 2019 v slovenski izdaji, pišite Bansiju in morda boste prejemnik ravno vi. Če želite Guinnesovo knjigo rekordov 2019 v slovenski izdaji, pišite Bansiju in morda boste prejemnik ravno vi.

Knjiga je izšla pri založbi Učila International, d.o.o. 

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

T. M.
Foto: Guinnesova knjiga rekordov