Tabla za urnik in sporočila

21. 9. 2018

Dodobra smo že zakorakali v novo šolsko leto, ki spet prinaša celo vrsto aktivnosti in obveznosti. 

Zato si bomo danes izdelali tablo za urnik in sporočila, da ne bomo med letom česa pozabili. Za izdelavo urnika potrebujete trši kos papirja izsekovalnik papirja, štampiljke, blazinice za štampiljke poljubnih barv, barvice ali flomastre. 

Papir v velikosti formata A4 prepolovimo in ga ob robovih okrasimo z vzorcem izsekovalnika papirja. Če tega nimate, lahko ob robovih narišete poljuben vzorec in ga izrežete s škarjami. 

Nato pa se poigramo z domišljijo, flomastri in štampiljkami in si izdelamo urnik. Ko je končan, si pripravimo še ostalo, kar bomo potrebovali za izdelavo table. Mi smo uporabili slikarsko platno (lahko uporabite tudi kos lesa), kredne barve, nekaj okraskov, manjšo okrasno škatlico, ploščico iz škrila, lesene kljukice, krede in štampiljke. 

Platno razdelimo na štiri poljubno velike dele. 

Vsakega posebej pobarvamo s svojimi najljubšimi barvami. V našem primeru smo uporabili rožnato, zeleno in modro kredno barvo. 

Ko se barva posuši, jo okrasimo z različnimi štampiljkami. Če jih nimate, nič hudega, namesto njih lahko različne vzorčke tudi narišete. 

Ko je to pripravljeno, pa nas čaka le še lepljenje. Za urnik uporabimo kljukice, ki jih prilepimo na platno in nato z njimi le-tega pripnemo. Na levi strani je ravno dovolj prostora, da z lepilom prilepimo okrasno škatlico. V njen pokrovček bomo shranili krede, da bodo vedno pri roki, v škatlico pa kakšne drobnarije, ali sporočila. 

Prilepimo tudi ploščico iz škrila, na katero si bomo lahko vsak dan znova zapisovali pomembne stvari, ki jih ne smemo pozabiti, ali pa lepe misli, ki nas bodo spremljale čez dan.

 Dodamo še kakšen okrasek, kot je naprmer srček iz penaste gume, v katerega lahko z buciko pripnemo pomembna sporočila. 

Našo tablo krasijo še gumbki in pikapolonica in pa še štiri manjše kljukice, ki nikoli niso odveč. Lahko jih uporabimo tudi za to, da nanje pripnemo kakšno fotografijo svojega hišnega ljubljenčka, ali fotografijo z izleta, praznovanja in podobno.

Ko je tabla končana, jo postavimo na pisalno mizo, ali pa jo obesimo na steno nad njo. 

Slonastično ustvarjalno novo šolsko leto vam želim.

Foto: mp

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.