O srbečih pikih

17. 8. 2018

Znanstveniki pravijo, da ljudje s krvno skupino 0 in B komarje bolj privlačijo. Zakaj pa piki tako srbijo? 

To vprašanje je postavil Gregor, ki je verjetno užival poletne večere kje zunaj, morda celo ob vodi - tam se komarji posebej radi zadržujejo. Gregor, ali veš, da so komarji sposobni na prav poseben način zaznati, ali so v bližini bitja, ki bi jim lahko izpili nekaj krvi? To storijo kar z zaznavanjem zraka, si lahko misliš?! Več o tem si preberi tukaj.

  Poznamo kar tri tisoč različnih vrst komarjev. Ker so ponekod po svetu okuženi z boleznimi, spadajo med najsmrtonosnejše živali na svetu. Ne skrbi, takšnih pri nas ne boš našel.Poznamo kar tri tisoč različnih vrst komarjev. Ker so ponekod po svetu okuženi z boleznimi, spadajo med najsmrtonosnejše živali na svetu. Ne skrbi, takšnih pri nas ne boš našel.
Njihova življenjska doba je približno dva meseca. Kljub temu so komarji obstajali že v času dinozavrov. Zakaj v resnici srbi, če te piči komar, me je sicer že spraševala Nina. Gregor, tebi pa povem, da srbijo le piki samic komarjev. Pa veš, da lahko srbečico omisliš s pripomočkom, ki ga najdeš v vsaki kopalnici? To skrivnost pa sem zapisal tukaj.

Preberi si še, kako so kačji pastirji dobili svoje ime.
Bansi


Foto: EPA
E. V.