O trikih za vroče dni

9. 8. 2018

To poletje sonce ne varčuje s svojimi žarki, resnično vroče je, kajne? Te zanima, kako se lahko ohladiš? 

To zanima tudi Evo, ki je na morju že bila. Sprašuje me, ali imam še kakšno idejo, kako se lahko v teh toplih dneh ohladi. Pa poglejva, Eva!

Če morja ali kakšnega jezera nimaš blizu, se lahko s prijatelji ohladite z vodo iz vrtne cevi!Če morja ali kakšnega jezera nimaš blizu, se lahko s prijatelji ohladite z vodo iz vrtne cevi!

Takole so vročino preganjali kopalci v francoskem parku pod Eifflovim stolpom. Kopanje v fontani organiziranih dogodkov ti sicer odsvetujem, ponekod je namreč kaznivo.Takole so vročino preganjali kopalci v francoskem parku pod Eifflovim stolpom. Kopanje v fontani organiziranih dogodkov ti sicer odsvetujem, ponekod je namreč kaznivo.

Če nimaš pri roki vrtne cevi, lahko svoje tačke namočiš v svoj otroški bazenček, če je še pri hiši. Če tudi tega ni več, si pri mami izposodi kak lavorček za pomivanje tal in vanj nalij nekaj hladne vode. Presenečena boš, koliko hladneje ti bo, če boš ohladila le stopala! Eva, lahko pa si pripraviš tudi sladoled! Narežeš lahko sveže sadje, mu dodaš še nekaj sestavin in vse skupaj zamrzneš. Tukaj pa je še recept za napitek z okusom manga, s katerim se v toplih dneh radi hladijo v Indiji! 

Pozdravček,
Bansi 

Foto: EPA
E. V.