O vojvodinji Meghan Markle

5. 7. 2018

Več deklet mi je pisalo, naj vam predstavim novo angleško "princeso". Zakaj je tako posebna?

Meghan Markle se je maja letos poročila z vnukom angleške kraljice, princem Harryjem. Poroko Meghan in princa Harryja je spremljal ves svet, ta dogodek, ki je bil videti kot prizor iz pravljice, pa je imel tudi zgodovinski pomen. Meghan Markle je namreč prva temnopolta dama, ki se je poročila v to kraljevo družino. Poleg tega je še igralka, kar tudi ni v navadi za člane kraljeve družine. Nenavadno je tudi to, da je pred svojo igralsko kariero vojvodinja Meghan živela povsem običajno življenje. Veliko ljudi zato reče, da je novodobna Pepelka. S svojim trudom, nekaj talenta in sreče je namreč uspela močno spremeniti svoje življenje. Čeprav se je poročila s princem, pa ni postala princesa. Zakaj ne?  

Ob poroki s princem Harryjem, ki nosi tudi naziv vojvoda Susseški, je Meghan postala vojvodinja. Harry ne bo postal angleški kralj, ker je prvi v vrsti za kraljevi prestol njegov starejši brat William, zato tudi Meghan ob poroki z njim ni postala princesa, ampak vojvodinja.Ob poroki s princem Harryjem, ki nosi tudi naziv vojvoda Susseški, je Meghan postala vojvodinja. Harry ne bo postal angleški kralj, ker je prvi v vrsti za kraljevi prestol njegov starejši brat William, zato tudi Meghan ob poroki z njim ni postala princesa, ampak vojvodinja.

Meghan se je s poroko morala obvezati, da ne bo več opravljala poklica igralke, sedaj pa se bo posvečala dobrodelnosti.Meghan se je s poroko morala obvezati, da ne bo več opravljala poklica igralke, sedaj pa se bo posvečala dobrodelnosti.
Sicer pa je lepa vojvodinja stara 36 let, odraščala je v Kaliforniji, kjer je obiskovala šolo in živela običajno življenje, kot vsi drugi njeni vrstniki. Že pri sedmih letih je pričela izvajati jogo, njena mama je bila namreč učiteljica joge. Na fakulteti se je odločila za študij igralstva, kar nekaj let pa je trajalo, da je dobila tudi kakšno opaznejšo vlogo. Zaslovela je leta 2011, ko je pričela nastopati v ameriški televizijski nanizanki. Je izurjena kaligrafistka, kakor rečemo tistim, ki se ukvarjajo z umetnostjo zapisovanja črk. Prvič so o njej poročali po televiziji, ko je pri 11 letih s svojim pismom uspela prepričati ameriško podjetje, da je spremenilo oglas za čistilno sredstvo. Zdelo se ji je, da so z njim nagovarjali le ženske, medtem ko čistila uporabljajo tako ženske kot tudi moški. Angleži so nad Meghan Markle navdušeni in so jo lepo sprejeli, podobno mnenje o njej pa imajo tudi njeni novi kraljevi sorodniki.

Dekleta, preberite si še, ali kdo sprejema njeno pošto in kje živi kraljica Elizabeta. 

Bansi

Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.