Kaj jedo v Južni Koreji?

29. 6. 2018

Ena izmed bralk se navdušuje nad azijsko državo, kjer je nevljudno reči besedo "ne" in kjer imajo zelo radi ... kislo zelje.  

Kaj jedo v Južni Koreji, bi rada izvedela Veronika. Pa poglejva!

Korejci pojedo veliko riža, zelenjave in mesa. Obroki so po navadi poimenovani po številnih prilogah, ki spremljajo na pari skuhan riž. V nasprotju z Japonci Korejci v svoje jedi pogosto vključijo jajce.Korejci pojedo veliko riža, zelenjave in mesa. Obroki so po navadi poimenovani po številnih prilogah, ki spremljajo na pari skuhan riž. V nasprotju z Japonci Korejci v svoje jedi pogosto vključijo jajce.

 Pri vsakem obroku pa zaužijejo tudi nekaj "juhe" kimči, kakor se imenuje vroča in tekoča jed iz kislega zelja. Vidiš hrano, ki se suši zunaj na svežem zraku? To je posebej pripravljena soja. Pri vsakem obroku pa zaužijejo tudi nekaj "juhe" kimči, kakor se imenuje vroča in tekoča jed iz kislega zelja. Vidiš hrano, ki se suši zunaj na svežem zraku? To je posebej pripravljena soja.

Prizor z vrči, polnimi zelja za kimči, v katerih ga skladiščijo med kisanjem, v Koreji ni nič nenavadnega. Prizor z vrči, polnimi zelja za kimči, v katerih ga skladiščijo med kisanjem, v Koreji ni nič nenavadnega.

Korejci imajo radi tudi prigrizke iz posušenih lignjev. Te najprej skuhajo, potem pa takole sušijo na svežem zraku. Ta prigrizek bi lahko primerjali s sušeno govedino, ki jo imajo radi v angleško govorečem svetu.Korejci imajo radi tudi prigrizke iz posušenih lignjev. Te najprej skuhajo, potem pa takole sušijo na svežem zraku. Ta prigrizek bi lahko primerjali s sušeno govedino, ki jo imajo radi v angleško govorečem svetu.

Veronika, si se za Južno Korejo začela zanimati ob zadnjih zimskih olimpijskih igrah, ki so potekale v njihovem mestu Pjongčang? No, ko se že sprehajava po Aziji, pa se mi zdi, da bi te znalo zanimati tudi, kaj sem videl v Pekingu.

Bansi 

Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.