Gozdna igralnica na višini 1100 metrov

20. 6. 2018

Gorenjski Dom pod Storžičem je bogatejši za unikatno gozdno igralnico. Otroci in odrasli lahko preplezajo pajkovo mrežo, plezalno steno in urijo svoje ravnotežje na pohodnih trakovih.

Planinsko društvo Tržič in prostovoljci vseslovenske akcije Očistimo naše gore so se združili v akciji Otroci Triglava in uredili igralnico, ki je namenjena druženju in povezovanju generacij. Ta z zanimivi didaktičnimi elementi spodbuja kreativno igro, urjenje gibalnih veščin in varno športno aktivnost. 

Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem je že 24. po vrsti, ki je zrasla v okviru akcije Otroci Triglava. V lanskem letu so postavili dve otroški igrišči na Idrijskem v Posavju, letos spomladi pa še eno v Savinjski dolini. Do konca letošnje jeseni bodo odprli tudi gozdno igralnico na Kumu.

»Gozdna igralnica oziroma gozdni park sta v slovenskem prostoru čisto nekaj posebnega. Igralnica je polna dogodivščin, v njej pa bodo lahko tako mladi kot tisti malce starejši preizkusili svoj adrenalinski duh, akrobatiko in ravnotežje,« je pojasni Uroš Ribič, podpredsednik PD Tržič in gospodar Doma pod Storžičem ter dodal, da bo Dom odslej še bolj družini prijazen planinski dom. 

Koča Doma pod Storžičem.Koča Doma pod Storžičem.

Foto: Akcija Otroci Triglava
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.