Kraljevi potomci Vikingov

19. 6. 2018

Veliko me sprašujete o britanskih plemičih, ena izmed mojih bralk pa bi rada spoznala še kraljevo družino Danske - države, od koder izvirajo Vikingi! Pa poglejva!

Na svetu obstaja 26 kraljevih družin, ki vladajo svojim državljanom. Danska kraljeva družina je ena najstarejših. Člani družine so potomci davnega vikinškega vladarja Gorma Velikega, ki je vladal pred kar tisoč leti. 

 Najprej lahko spoznaš princeso Josephine in princa Vincenta. Tako sta se lani prič odpravila v šolo.Najprej lahko spoznaš princeso Josephine in princa Vincenta. Tako sta se lani prič odpravila v šolo.

Glava kraljeve družine Danske je kraljica Margareta II., ki kraljuje že od leta 1971. Na fotografiji je oblečena v živo rožnato obleko. Iz balkona kraljeve palače pozdravlja prebivalce skupaj s sinom Friderikom in njegovo družino. Friderik je tudi tisti, ki jo bo na prestolu nadomestil.Glava kraljeve družine Danske je kraljica Margareta II., ki kraljuje že od leta 1971. Na fotografiji je oblečena v živo rožnato obleko. Iz balkona kraljeve palače pozdravlja prebivalce skupaj s sinom Friderikom in njegovo družino. Friderik je tudi tisti, ki jo bo na prestolu nadomestil.

Danska kraljeva družina je veliko bolj sproščena kot druge kraljeve družine v Evropi. Danci slovijo po tem, da se radi udobno počutijo, so iskreni in praktični. Danci imajo svojo kraljevo družino radi in so nanje ponosni.Danska kraljeva družina je veliko bolj sproščena kot druge kraljeve družine v Evropi. Danci slovijo po tem, da se radi udobno počutijo, so iskreni in praktični. Danci imajo svojo kraljevo družino radi in so nanje ponosni.

Draga bralka, morda te bo zanimalo tudi kaj o srednjeveški ljubezni in še kaj o labirintih, ki jih po navadi najdemo pred kraljevimi palačami.
Bansi

Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.