NAŠE TELO: Jetra

6. 8. 2020

V rubriki moje telo spoznavamo različne notranje organe, okostje in nasploh značilnosti človeškega telesa. Danes bomo pobliže spoznali organ, ki je za človeško telo izrednega pomena, saj iz telesa odvaja strupe, filtrira kri in nasploh skrbi, da je v telesu, kolikor se le da, vzpostavljen zdrav imunski sistem. To so jetra. 

Jetra so organ, ki so ga v antičnih besedilih primerjali z generalom, saj nadzoruje in usklajuje prosti pretok in pretok krvi v človeškem telesu. Čustvo jeter je jeza, kar pomeni, da se moramo za njihovo zdravje umiriti in spustiti od sebe situacije, ki nas spravljajo v stres in slabo voljo. Čutni organ jeter so oči, okus, povezan z njimi, pa je kisel.Jetra imajo v telesu funkcijo razstrupljanja. Njihove bolezni in nepravilnosti so zelo pomembne od naše prehrane in vsesplošne skrbi za telo. Jetra imajo v telesu funkcijo razstrupljanja. Njihove bolezni in nepravilnosti so zelo pomembne od naše prehrane in vsesplošne skrbi za telo.

Preprosti nasveti za zdravje jeter

- Ostanite mirni, naj vas ne vržejo iz tira nove nepredvidljive energije! Sprostite se in začnite počasi – pojdite na dolg sprehod v naravo ali naredite kakšno drugo vajo, da sprostite misli, telo in duha. Poskusite spustiti od sebe vse stresne situacije, ki vas težijo v določenem trenutku.
- Hrana, polna vlaknin in vitaminov. Najbolj škodijo slabe razvade, sladka, zelo slana in mastna hrana ter pijače. 

Jetra so največji notranji organ v človeškem telesu. Ležijo v prsnem kosu, nekoliko bolj pomaknjena v desno. Jetra so največji notranji organ v človeškem telesu. Ležijo v prsnem kosu, nekoliko bolj pomaknjena v desno.

Stavek, kot je: "Joj, kako mi greš na jetra!" ni nastal kar tako, saj je dokazano, da ima pogosto jezen človek težave z jetri in presnovo; morda tudi slabokrvnostjo. Stavek, kot je: "Joj, kako mi greš na jetra!" ni nastal kar tako, saj je dokazano, da ima pogosto jezen človek težave z jetri in presnovo; morda tudi slabokrvnostjo.

T. M.
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.