Posebna pošiljka

6. 6. 2018

Spraševali ste me že, kaj bi se spodobilo vprašati kraljico Velike Britanije ob srečanju. Veroniko pa zdaj zanima še, kako bi ji lahko poslala svoje risbice. 

Čisto preprosto, draga moja bralka. Pošlješ jih lahko kar po pošti. Njeno visočanstvo - kraljica Elizabeta prejme toliko pisem, da pošiljke namesto nje odpirajo zaposleni na njenem poštnem uradu. Na veliko večino pisem tudi odgovorijo. 

Če ji boš torej zares pisala, se lahko zgodi, da te bo nekega dne v tvojem nabiralniku pričakal tudi njen odgovor. Ne pozabi, da moraš pismo napisati v angleškem jeziku!Če ji boš torej zares pisala, se lahko zgodi, da te bo nekega dne v tvojem nabiralniku pričakal tudi njen odgovor. Ne pozabi, da moraš pismo napisati v angleškem jeziku!

Kraljičin uradni dom je v palači Buckingham, v kateri se nahaja tudi njen administrativni in poštni urad. Ta hiša je dom britanske kraljeve družine že od leta 1837.Kraljičin uradni dom je v palači Buckingham, v kateri se nahaja tudi njen administrativni in poštni urad. Ta hiša je dom britanske kraljeve družine že od leta 1837.

Palača Buckingham ima kar 775 sob, 19 salonov, 92 pisarn in 78 kopalnic. Nahaja se v središču Londona in jo obkrožata dva kraljeva parka. S skrivnimi podzemnimi tuneli pa je povezana z bližnjimi ulicami. 

Katere živali ima v lasti kraljica Elizabeta, si preberi tukaj.

Bansi

Foto: EPA
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.