Kaj lahko vprašam kraljico?

31. 5. 2018

Kaj reči britanski kraljici in kako se obnašati pri njej na obisku, bi rada izvedela moja zvesta bralka Veronika.

Po postavi drobna kraljica, katere beseda je v Britaniji glavna, je prejšnji mesec praznovala 92. rojstni dan! Zadnje tedne si jo morda po televiziji videla večkrat zaradi poroke njenega vnuka, princa Harryja. Zato me morda sprašuješ, kako bi se morala vesti ti, če bi jo spoznala. Imam prav? Pa poglejva ... 

Ta fotografija kraljice Elizabete je nastala ob obisku španskega kralja Filipa in kraljice Letizie.Ta fotografija kraljice Elizabete je nastala ob obisku španskega kralja Filipa in kraljice Letizie.

Veronika, kraljica bi bila zagotovo vesela, če bi z njo pokramljala o njenih psih, vrste corgie. To je tudi pasma, ki jo je sama ustvarila. Kraljica Elizabeta ima tudi slona, jaguarja, dve orjaški želvi in dva lenivca. Tudi o vseh teh živalih bi se lahko pogovorila z njo. Lahko bi jo vprašala tudi, kako ji uspe vsako leto poslati 50.000 prazničnih čestitk, pa kako se je lahko dogovorila, da ima lahko kar dva rojstna dneva!? Prvi je 21. aprila, ko se je rodila, drugi pa je vsako leto na junijsko soboto, ko je vreme za praznovanje lepše. 

Zgodovino pa je s svojimi spremembami pisala že njena babica, kraljica Viktorija. Naj ti jo predstavi Ribič Pepe.

Kraljica Elizabeta je sicer tudi edina državljanka Britanije, ki lahko vozi avto brez vozniškega izpita. Tega vozi še danes, kljub svoji starosti. Znana je po tem, da ima rada nogomet, jahanje in tekmovanja v hitrostnem letenju njenih golobov posebne vrste. Zdaj pa že približno veš, o čem bi lahko poklepetali, kajne?

Vesel sem bil tvojega vprašanja, Veronika.
Bansi

Foto: EPA
Video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.