Starši, pogovorite se o Instagramu!

3. 5. 2018

Priljubljenost uporabe družabnih omrežij je v današnjem času nekaj samo po sebi umevnega. Tako nekateri mlajši kot starejši uporabniki jim znajo namenjati veliko svojega časa. A pozor: previdnost in meje okusnosti ter pogostost objavljanja je treba pri mlajših in predvsem najstnikih določiti. 

Instagram sodi med zelo priljubljene mobilne oziroma spletne aplikacije. Deluje tako, da se prijavite, nato pa objavljate predvsem fotografije in kratke videoposnetke ter sledite ljudem, znanim osebam in prijateljem iz realnega življenja. Lahko ga začnejo uporabljati osebe, ki so stare vsaj 13 let. Zato, dragi starši, se je o uporabi in delovanju aplikacije treba z vašim otrokom pogovoriti.

Objavljanje selfijev (fotografije sebe na različnih lokacijah) je v današnjem času zelo pogost pojav. Na ta način velikokrat izdate lokacijo, kje se zadržujete. Objavljanje selfijev (fotografije sebe na različnih lokacijah) je v današnjem času zelo pogost pojav. Na ta način velikokrat izdate lokacijo, kje se zadržujete.

Prek družabnih omrežij komunicirate z drugimi ljudmi, predvsem tako, da všečkate njihove objave in jim napišete kakšen komentar. Zato se je treba z otroki pogovoriti, kakšni naj bodo ti komentarji (da niso sovražni in da mladi pazijo, katere informacije izdajajo). 

Družabna omrežja so del današnjega vsakdana, imajo veliko pozitivnih, kot tudi negativnih lastnosti. Zato je zelo pomembno, da se o njihovih lastnostih pogovorite s svojim otrokom. Najslabše je samo prepovedati brez argumentiranja. Način komunikacije z drugimi ljudmi je danes namreč drugačen kot pred 20-imi leti. Družabna omrežja so del današnjega vsakdana, imajo veliko pozitivnih, kot tudi negativnih lastnosti. Zato je zelo pomembno, da se o njihovih lastnostih pogovorite s svojim otrokom. Najslabše je samo prepovedati brez argumentiranja. Način komunikacije z drugimi ljudmi je danes namreč drugačen kot pred 20-imi leti.

T. M
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.