Kdo prejme Slovenija ima srce?

22. 2. 2018

Na Bansijevi spletni strani smo imeli priložnost predstaviti pravo "družinsko biblijo" - knjigo Slovenija ima srce, ki je namenjena tako otrokom kot staršem, babicam, dedkom in drugim. Vsebuje risbice in mnoga druga dela otrok ter zelo strokovne, praktične in idejno bogate popestritve, ki bodo najbolj prav prišle staršem pri današnji vzgoji. Poglejmo, kdo je prejemnik te zanimive in poučne knjige. 

Poglejte, tudi slon Bansi je pristal v knjigi Slovenija ima srce. Fotografija je iz dogodka, ki je potekal v vrtcu Gornja Radgona. Bansi je nastopil in predstavil svojo knjigo Nenavadno potovanje slona Bansija. Sicer pa je to bil dogodek, kjer je vsak otrok prejel knjigo Prav je, ni prav, med seboj pa so si otroci knjige tudi izmenjali. Poglejte, tudi slon Bansi je pristal v knjigi Slovenija ima srce. Fotografija je iz dogodka, ki je potekal v vrtcu Gornja Radgona. Bansi je nastopil in predstavil svojo knjigo Nenavadno potovanje slona Bansija. Sicer pa je to bil dogodek, kjer je vsak otrok prejel knjigo Prav je, ni prav, med seboj pa so si otroci knjige tudi izmenjali.

Poglejmo misli sodelujočih v nagradni igri (kaj bi lahko prispevali, da bi bil naš svet lepši):

Tanja:

Pozdravljen, Bansi!

Ne morem si kaj, da pri tem nagradnem natečaju ne bi sodelovala, saj je knjiga naravnost odlična. Kot vzgjiteljica bi v njej našla veliko idej pri delu z otroki. Vsem nam postavljaš zanimivo vprašanje, ki je hkrati tudi izziv. Kako narediti svet boljši? Menim, da se lepši svet prične že doma, v družini. Kako težko je včasih bratu ali sestri reči: oprosti, rad te imam. Ali bližnjemu pokazati z dotikom, da ga imamo radi. Zato bo svet lepši, če se bomo trudili biti drug do drugega prijazni. Ja, včasih je zelo težko biti prijazen do svojih vrstnikov. Zato naj bo prijaznost vrlina, ki jo bomo vedno (tako odrasli kot otroci) cenili in se zanjo zavzemali. 

Lp, Tanja Z.Veronika: 

Vsak posameznik bi prispeval denar. Prekinili bi onesnaževanje. Naredili bi veliko ekoloških vrečk. Da se želve ne bi zadušile. Naredili bi več zabave. Končali bi revščino. Prekinili bi pobijanje slonov in nekaterih zelo lepih živalskih vrst. Da bi se imeli vsi radi med seboj, predvsem, da bi širili ljubezen. Naredili bi podvige proti globalnemu segrevanju. Veliko je še, vendar se mi ne da več pisati. Pošiljam fotografijo psička.

Tanja Mojzer
Foto: T. M. in Veronika

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.