Dobrodelen Bansi v Minicityu!

20. 1. 2018

V Miniticyu, ki se nahaja V BTC-ju nasproti Kristalne palače je danes potekal dobrodelni dogodek, katerega soorganizator je bila angleška šola, ki smo jo že tri sezone preko poučnih animiranih risank gostili tudi na našem Bansijevem portalu. Šlo je za Helen Doron dogodek, na katerem so se prodajale eko knjigice avtorice Alenke Žumbar Klopčič, vsa zbrana sredstva pa so šla v roke Rdečih noskov.

Poglejte tudi Bansi ima rdeč rilček. Sicer pa: a veste, kdo sploh so rdeči noski? To so osebe, ki prostovoljno delajo po bolnišnicah v Sloveniji. Nadanejo si rdeč nosek in s smehom pričarajo pozitivno razpoloženje in veselje osebam, predvsem otrokom v bolnišnicah. Čudovita ideja, kajne? No, in ravno tej dobrodelni organizaciji je šel ves izkopiček od prodanih knjig na dogodku. Tudi Bansi je prispeval deset knjig Nenavadno potovanje slona Bansija. Poglejte tudi Bansi ima rdeč rilček. Sicer pa: a veste, kdo sploh so rdeči noski? To so osebe, ki prostovoljno delajo po bolnišnicah v Sloveniji. Nadanejo si rdeč nosek in s smehom pričarajo pozitivno razpoloženje in veselje osebam, predvsem otrokom v bolnišnicah. Čudovita ideja, kajne? No, in ravno tej dobrodelni organizaciji je šel ves izkopiček od prodanih knjig na dogodku. Tudi Bansi je prispeval deset knjig Nenavadno potovanje slona Bansija. Tako se je Bansi stlačil med učiteljice angleščine. Pohvalil jih je, da so v pravljico umestile tudi njegove slonje prijatelje. Poiščite fotografijo slona v spodnji galeriji. Tako se je Bansi stlačil med učiteljice angleščine. Pohvalil jih je, da so v pravljico umestile tudi njegove slonje prijatelje. Poiščite fotografijo slona v spodnji galeriji.

Vas zanima, kako je bilo?
Najprej so učiteljice, ki sicer vodijo tečaje angleščine v Helen Doron English šoli, uprizorile zelo poučno, razgibano in zanimivo pravljico, v kateri nastopajo različne živali (od gorile, morskega kita, kače, hijene, slona do glavne junakinje pikapolonice). Pravljica je vključevala tudi pesem, pri kateri so se vsi zbrani obiskovalci lahko razgibali. Po pravljici pa je oder zavzel slon Bansi, ki ga je angleška šola posebej povabila, saj je ravno Bansi bil glavni krivec, da so animirane risanke angleškega tečaja že tri leta potekale na Bansijevi spletni strani (v zavihku angleška šola). 

Ker je bila tematika dogodka povezana s pravljicami, branjem, knjigami in dobrodelnostjo, je to rdečo nit nadaljeval seveda tudi Bansi. Pohvalil se je namreč, da ima tudi on svojo knjigo z naslovom Nenavadno potovanje slona Banija. Slikanica je zelo poučna, saj razloži, kako je Bansi iz pokrajine Bansi, ki je v Indiji, prispel v Slovenijo in dobil službo na Radio in Televiziji Slovenija. Kot namreč veste, slonov v Sloveniji ni, razen v živalskem vrtu. Skoraj edini slon je torej slon Bansi. Zraven pravljice je v Bansijevi slikanici tudi veliko iger, s katerimi lahko razmigate svoje možgančke (poišči razlike, rebus, križanka in podobno).


Po Bansijevem nastopu pa so sledile še štiri delavnice: izdelovanje knjižnega kazala v obliki pikapolonice, bralne urice, digitalna delavnica in poslikava obraza. Delavnice je seveda obiskal tudi Bansi. Svojo dobrodelnost pa je izkazal Bansi tako, da je kar deset knjig Nenavadno potovanje slona Bansija, pristavil na stojnico, kjer so že bile ekoknjigice avtorice Alenke Žumbar Klopčič. 

Vabljeni na ogled galerije, ki vam bo pričarala vtise iz današnjega zelo pestrega, pravljičnega in dobrodelnega dogodka. Prikazujejo opisan dogodek pa tudi kratek sprehod po Minicityu, ki smo ga sicer že obiskali, ko se je otvorila porodnišnica. Od letos naprej pa je Minicity dobil še en oddelek - mlekarno. 

 Besedilo in fotografije: Tanja Mojzer

SLONTASTIČEN POZOR!

Nikoli ni prepozno, da se naučite kakšnega plesa. Še celo Bansi zna plesati tango!