VIDEO: Kako je skočiti s padalom?

7. 9. 2019

Si si kdaj ob opazovanju ptic že zaželel, da bi lahko letel? Lahko, ampak s padalom, ko boš visok vsaj 130 centimetrov. 

Takšno "letenje" pa je celo šport, rečemo mu padalstvo. To je ekstremni šport, ob katerem se nam sprošča adrenalin. Za ljudi brez izkušenj je to zelo nevaren šport, zanj pa je treba opraviti tudi izobraževanje, s katerim dobimo dovoljenje za skoke.

Na letališču v Mariboru je v popolni padalski opremi na svoj prvi skok tako čakala Tinkara, ki se je na pustolovščino visoko v zraku odpravila z Adrenalinci.Na letališču v Mariboru je v popolni padalski opremi na svoj prvi skok tako čakala Tinkara, ki se je na pustolovščino visoko v zraku odpravila z Adrenalinci.

Osem srednješolcev se je preizkusilo v desetih adrenalinskošportnih izzivih. Oglej si, kako se je na svoj skok pripravila Tamara. Skupaj z njo pa lahko spoznaš, kako se moraš gibati med skokom, pa kakšno opremo potrebuješ in tudi katere letalske predpise je treba poznati.

Firbcologa Izabela in Juš sta bila za skok s padalom še premajhna, zato sta pri skoku opazovala Pio! Za ta adrenalinski podvig moraš meriti vsaj 130 centimetrov in ne smeš tehtati več kot 120 kilogramov.Firbcologa Izabela in Juš sta bila za skok s padalom še premajhna, zato sta pri skoku opazovala Pio! Za ta adrenalinski podvig moraš meriti vsaj 130 centimetrov in ne smeš tehtati več kot 120 kilogramov.

Ali je bilo Pio kaj strah? In kako ji je obraz spremenil silni veter, ki je pihal vanjo ob padanju navzdol? Oglej si Pijin skok, ki se je zgodil v oddaji Firbcologi!

Spoznaj še Georgino, ki so jo predstavili v oddaji Infodrom. Ta si je privoščila skok s padalom za svoj stoti rojstni dan!

Foto: Iz videa
Video: RTV SLO
E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.