Prosti slog - smučanje

12. 1. 2020

Tokrat vam bomo v športni abecedi predstavili posebno vrsto oziroma disciplino smučanja, ki se mu reče prosti slog. Najbolj znan slovenski smučar v tej disciplini, ki je osvojil že tudi zmago za svetovni pokal, je Mariborčan Filip Flisar. Znan je po svoji izrazito simpatični štajerski govorici, brkih oziroma bradi in pa humorju. Ter seveda uspehih, ki jih žanje vsako leto znova.

Mariborčan Filip Flisar je naš najuspešnejši športnik v smučanju, v disciplini prosti slog - kros. Mariborčan Filip Flisar je naš najuspešnejši športnik v smučanju, v disciplini prosti slog - kros.

Na svetovnem prvenstvu FIS V Kreischbergu v Avstriji je 25. januarja 2015 v osupljivem zaključnem delu odločilne vožnje osvojil zlato medaljo. To je za Flisarja in Slovenijo prva medalja s svetovnega prvenstva v smučanju v prostem slogu.Na svetovnem prvenstvu FIS V Kreischbergu v Avstriji je 25. januarja 2015 v osupljivem zaključnem delu odločilne vožnje osvojil zlato medaljo. To je za Flisarja in Slovenijo prva medalja s svetovnega prvenstva v smučanju v prostem slogu.

Da si boste lažje predstavljali, kakšen je to prosti slog smučanja, prilagamo ta videoposnetek: 

Flisar je sicer zraven svojih uspehov znan po res svojem popolnoma unikatnem (samosvojem) slogu komuniciranjem z novinarji. Zelo je namreč zabaven in samosvoj v pozitivnem smislu. Flisar je sicer zraven svojih uspehov znan po res svojem popolnoma unikatnem (samosvojem) slogu komuniciranjem z novinarji. Zelo je namreč zabaven in samosvoj v pozitivnem smislu.

 V videoposnetku vas čaka še odgovor na vprašanje, kakšni so bili Filipovi začetki in kdaj je sploh začel smučati.

Tanja Mojzer

Foto: Miloš Ojdanić in Foto Bobo