Angleška šola 4.del

9. 10. 2017

Smo že pri četrtem delu. Kaj je tokrat zakuhal Joey in kaj Kangi?

Paul in Millie še naprej uživata v razburljivih dogodivščin in ob tem pomagata kengurujki Kangi in njenemu prebrisanemu sinu Joeyju reševati težave v mestu Storyville. Skupaj nas čakajo čarobne dogodivščine v slogu angleščine Helen Doron, kjer spoznavamo tudi pomembne vrednote, kot sta prijateljstvo in skrb za okolje, za vsak uspešno opravljeni izziv pa tudi nagrada – ČRKA angleške abecede. Se že veselite nove epizode? Na vrsti je dogodivščina z Ostržkom – Pinocchio – in njegovim očetom Geppettom.

Dodano kasneje: avtorske pravice za posamezno epizodo imamo na voljo samo en teden. Četrti del tretje sezone od 16.10. ni več na voljo!

Jump with Joey: We are Family (epizoda štiri)

Paul in Millie sta v hišici na drevesu sproščeno igrala karte, vse do klica, ki ju je ponovno privabil v Storyville. Tokrat se srečata z leseno lutko, ki je oživela s pomočjo dobre vile – Pinocchiem – in njegovim očetom Geppettom. Pinocchio je izjemno žalosten, Geppettu in Kangiju pa še ni uspelo ugotoviti zakaj. Paul in Millie se odločita, da bosta poskusila pomagati.

Millie povabi Pinocchia, da bi se jim pridružil pri igri, Paul ga poskusi razvedriti z gledanjem skozi okno, a nič ne pomaga. Nazadnje Pinocchio le prizna, da si želi mlajšo sestrico, in prosi Geppetta, da izklesa deklico. Geppetto nemudoma privoli. Paul in Millie zapojeta pesem »Shoulders, Knees and Toes«, da bi ga spomnila glede sestavnih delov telesa, ki jih bo potreboval pri obdelavi lesa. Izziv nastane, ko Geppetto ugotovi, da mu je zmanjkalo lesa. Paul in Millie se odpravita iskati les, a kmalu ugotovita, da sekanje dreves ni ok, saj so tudi drevesa živa bitja. Na pomoč priskoči Kangi.

Kangi in Joey našima junakoma predstavita malo Penny, ki živi v gozdu in išče družino in topel dom. Vsi skupaj kmalu sklenejo, da bodo Penny odpeljali do Pinocchia in Geppetta. Skupaj nazadnje oblikujejo prekrasno družino.

Paul in Millie se domov vrneta bogatejša za eno črko abecede, in sicer P kot Paul, Penny, Pinocchio, puppet.

T. M.
Foto: Helen Doron English

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.