FootGolf

31. 10. 2017

V Sloveniji se lahko preizkusiš v zanimivem športu, ki se imenuje FootGolf. Gre za združitev nogometa in golfa. Vas zanima, v katerem kraju ga lahko igrate?

Če bi besedo FootGolf prevedli v slovenski jezik, bi ga lahko imenovali tudi nogogolf ali nožni golf. Igra poteka po pravilih za golf na igrišču za golf, vendar z nogometno žogo in udarjanjem le-te z nogo. Igra v naravi je izjemna priložnost za golfišča, ki na urejene zelenice pripelje novo športno ciljno skupino v zanimivih retro (starinskih) oblačilih.

Leta 2012 so v Budimpešti organizirali prvo svetovno prvenstvo v FootGolfu, kjer je zmagal Bela Lengyel iz Madžarske.Leta 2012 so v Budimpešti organizirali prvo svetovno prvenstvo v FootGolfu, kjer je zmagal Bela Lengyel iz Madžarske.

Pred časom je bil na Ptuju prvi slovenski turnir FootGolf.Pred časom je bil na Ptuju prvi slovenski turnir FootGolf.
V tem novem športu se je pomerilo 55 udeležencev, med njimi tudi nekaj udeleženk ženskega spola. Pokrajina igrišča za golf Ptuj je navdušila vse zbrane, med katerimi so nekateri od njih prvič stopili na to zeleno livado, ki se razteza na 52 ha v kar v dveh občinah, Hajdini in Ptuju.

Malce boksa, malce golfa. Žogo je brcal tudi boksar Dejan Zavec.Malce boksa, malce golfa. Žogo je brcal tudi boksar Dejan Zavec.
Znani Slovenci in tuji športniki so z veseljem brcali nogometno žogo in poslušali zadeti luknjo za golf. Med njimi je bil tudi najbolj znani Ptujčan, svetovni prvak v boksu, Dejan Zavec.

Kako se obleči za FootGolf?

Na ptujskem igrišču za golf je bil na turnirju na voljo razmeroma nenavaden prizor: pred stavbo so v živahnih pogovorih postavali moški in ženske v malce smešnih nogometnih nogavicah – »štucnih«, ki so bili za nameček še karirasti. Šport je zanimiv tudi z modnega vidika, kajti v njem lahko najdemo zanimiva retro (starinska) oblačila.

Od kje ideja?

Gre za šport, ki v svetu doživlja bliskovit vzpon. K temu so v zadnjem času veliko pripomogli nekdanji zvezdniki velikega nogometa, ki so začeli promovirati ta šport, pravi bum pa je v ZDA in v Evropi naredila ekipa Manchester Uniteda.

T. M.
Foto: FootGolf Ptuj

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.