Sanjske morske fotografije!

19. 8. 2019

Te dni ste (ali pa ste že bili, nekateri pa morda še boste) zagotovo nekje ob morju. Možnosti, kam na morje, je res ogromno. Mi pa vam ponujamo čudovite morske fotografije, ki dobesedno jemljejo dih. Pripravljeni? 

Sončni zahod ob peščeni plaži. Čudovit, kajne? Tak sončni zahod ponekod ni nič nenavadnega. Predvsem je pomembno, da je čez dan jasno, brez oblačka, da lahko zvečer sonce razprostre svoje ognjene barve. Pomembno je tudi, da je obzorje čim bolj pregledno. To pomeni, da ni nobenih gorovij ali stolpnic, hribčkov, ki bi onemogočali "širokoobzorni" razgled. Sončni zahod ob peščeni plaži. Čudovit, kajne? Tak sončni zahod ponekod ni nič nenavadnega. Predvsem je pomembno, da je čez dan jasno, brez oblačka, da lahko zvečer sonce razprostre svoje ognjene barve. Pomembno je tudi, da je obzorje čim bolj pregledno. To pomeni, da ni nobenih gorovij ali stolpnic, hribčkov, ki bi onemogočali "širokoobzorni" razgled.

Peščena plaža z nekaj skalami. Ja, tudi to ni nič nenavadnega. So vam všeč takšne plaže? Peščena plaža z nekaj skalami. Ja, tudi to ni nič nenavadnega. So vam všeč takšne plaže?

To pa bo, kajne? Takšne plaže so predvsem tam, kjer je veliko otočkov, lahko tudi v kakšnem zalivu. Grčija ima veliko turkiznih plaž, tudi Hrvaška. Najbolj pa nas ta fotografija spominja na Maldive. Maldivi so otočje v Indijskem oceanu. Skupno je kar okrog 2.000 otočkov. Od teh jih je le nekaj več kot 200 poseljenih. Veljajo za dobesedno "raj na zemlji". Bistra, turkizna voda, eksotično sadje. Ena izmed najpomembnejih panog je zato turizem, saj so prav vsi, ki jih obiščejo, očarani nad lepotami plaž in morja. To pa bo, kajne? Takšne plaže so predvsem tam, kjer je veliko otočkov, lahko tudi v kakšnem zalivu. Grčija ima veliko turkiznih plaž, tudi Hrvaška. Najbolj pa nas ta fotografija spominja na Maldive. Maldivi so otočje v Indijskem oceanu. Skupno je kar okrog 2.000 otočkov. Od teh jih je le nekaj več kot 200 poseljenih. Veljajo za dobesedno "raj na zemlji". Bistra, turkizna voda, eksotično sadje. Ena izmed najpomembnejih panog je zato turizem, saj so prav vsi, ki jih obiščejo, očarani nad lepotami plaž in morja.

Ste tudi vi že kdaj poskušali tako ujeti sonček? To je ena izmed najpogostejših idej, ki jih poskusi veliko ljudi. Kar na delo - Bansi bo zelo vesel takšne fotografije. Pošljite nam jo na bansi@rtvslo.si. Ste tudi vi že kdaj poskušali tako ujeti sonček? To je ena izmed najpogostejših idej, ki jih poskusi veliko ljudi. Kar na delo - Bansi bo zelo vesel takšne fotografije. Pošljite nam jo na bansi@rtvslo.si.

Pogled iz jame v skali (uvale) ob morski obali. Vse polno jih je na Hrvaškem, tudi v Grčiji, na Malti in seveda še marsikje. Ste si tudi vi že kdaj odpočili v kakšni in nato odplavali dalje? Kje je bilo to? Zelo nas zanima! Zaupajte nam in pošljite ime plaže oziroma kraja, lahko pa seveda tudi fotografijo. Naš naslov je bansi@rtvslo.si. Pogled iz jame v skali (uvale) ob morski obali. Vse polno jih je na Hrvaškem, tudi v Grčiji, na Malti in seveda še marsikje. Ste si tudi vi že kdaj odpočili v kakšni in nato odplavali dalje? Kje je bilo to? Zelo nas zanima! Zaupajte nam in pošljite ime plaže oziroma kraja, lahko pa seveda tudi fotografijo. Naš naslov je bansi@rtvslo.si.

Uživajte v počitnicah, kjer koli že ste. 

Tanja Mojzer
Foto: Pixabay

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.