Knjiga Lunca in sonček

4. 11. 2012

Dragi moji, z velikim veseljem vam sporočam, da je izšla nova knjiga z ekološko vsebino. Njen naslov je Lunca in sonček, napisala pa jo je pisateljica Alenka Klopčič, s katero sem že pred časom naredil videointervju.

O čem govori knjiga Lunca in sonček?

Knjiga, ki je izšla pri založbi Eko knjiga prikazuje pomen obeh teles za življenje na Zemlji. Izšla je na recikliranem papirju, zgodbica pa je zapisana z velikimi tiskanimi črkami, tako da jo boste lahko prebrali tudi tisti, ki se šele spoznavate s svetom črk in pisave.

Kaj se zgodi, ko Lunca vidi, kako zelo je Zemlja vesela Sončka, ko pa je sama bedela nad njo celo noč? Neizmerno užaljena lahko postane! In kaj se lahko zgodi, če se zaradi užaljenosti odloči, da ne bo več bedela nad Zemljo vsakič, ko se Sonček poslovi? Nič dobrega, zato je pomembno, da se vsi trije zelo dobro razumejo. Hmmm ... le kako jim bo to uspelo?

In še ena ekonovost!

V oktobru je izšla tudi jesenska številka sezonske revije Eko knjiga, ki je brezplačno na voljo v slovenskih knjižnicah, v ljubljanskem  BTC-ju in na potniškem centru LPP. V njej vas čaka ogromno ekoloških vsebin.

Spoznate lahko tudi EKO Cvetko, ki tokrat svetuje glede ravnanja z vodo. Pridružil pa se ji je tudi stripovski Hišek!Oktobrsko Eko revijo si lahko ogledate tudi v PDF-dokumentu na tej povezavi.


Bodite ekološki prav vsak dan. Vaš Bansi.

T. M.
Foto: Naslovnica knjige

SLONTASTIČEN POZOR!

Predenje - zanimiv pojav pri mačkah. Spoznajmo ga podrobneje.