Valentinova pobarvanka

12. 2. 2017

Imate radi pobarvanke? Pa ste že kdaj ustvarili čisto svojo?

Če radi rišete in vam gre risanje dobro od rok, se lahko poigrate z zahtevnejšimi motivi, sicer pa uporabite enostavne, kot so srčki in rožice v našem primeru. Pobarvanko lahko ustvarite zase, lahko pa je tudi simpatično darilo za Valentinovo. 

Potrebovali boste list papirja, A4 format, super bo, če bo nekoliko trši. Potrebujete še svinčnik in radirko, če si boste najprej skicirali osnovo, nato še črn flomaster, rdečo in rumeno barvico (ali poljubne barve) in, če se boste odločili pobarvanko podariti, še okrasen trak. 

S svinčnikom najprej narišite večji srček. 

Nato okoli njega narišite rožice, manjše srčke, krogce in podobno. Prepustite se domišljiji.

Ko boste z risbico zadovoljni, svinčnik prekrijte s flomastrom. Ne pozabite, ko končate, z radirko odstraniti sledi svinčnika. 

Zdaj potrebujete le še barvice in zabava se lahko začne. Kot rečeno, pa lahko to uporabite kot darilo. Papir prepognite na polovico in tako oblikujte voščilnico. Na prvo stran s črnim flomastrom (tako kot v zgornjem primeru) narišite risbico. 

V velik srček lahko napišete ime obdarovanca, pesmico, lahko pustite praznega. Okoli voščilnice zavijte okrasni trak, dodajte barvice in darilo je pripravljeno. 

Prijetno ustvarjanje!

Foto: mp

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.