NAGRADNO: LEGO Batman!

7. 1. 2017

Le kdo ne obožuje legendarnega Batmana? Tokrat se pripravite na posebnega - sestavljenega iz legokock. V naše kinematografe prihaja 9. februarja, mi pa vas že zdaj vabimo, da se potegujete za dvakrat po dve vstopnici. 

Animirani film, ob katerem se boste neizmerno smejali. V njem ima glavno besedo samooklicani zvezdnik – LEGO Batman. V Gothamu se kuhajo velike spremembe, in če bo naš junak hotel mesto rešiti pred Jokerjevim sovražnim prevzemom, se bo moral odreči zganjanju junaštev na lastno pest in sodelovati z drugimi, pri tem pa poskusiti biti manj sarkastičen in boljše volje.

Maja Martina Merljak (Batgirl/Barbara Gordon)Maja Martina Merljak (Batgirl/Barbara Gordon)

BATMAN
Heayvmetalni raperski stroj, ki čez noč preži na kriminalce. Super junak. Mojster gradbeništva. Batman je vse to in še več. V posebnem pasu nosi svoj batarang, pištole in druge priročne iznajdbe, v svojem brlogu pa ima na voljo še rezervno zalogo vrhunskih batmobilov in oblačil za vsako priložnost. Prisegel je, da bo za vekomaj ščitil Gotham pred pokvarjenci in zlikovci. Vedno dela sam. Ima pa tudi sijajno glasbeno kariero – lepo, da vas zanima.
Sijajnost: 11 (najvišja ocena je 10)
Dejstvo: Meni, da je njegov sostanovalec Bruce Wayne krasen dečko.

BRUCE WAYNE
Kot očarljivi, čedni in bogati direktor podjetja Wayne Industries, izvoljen za najbolj zaželenega samca Gothama vsako leto … že celo večnost, vsekakor žanje zavist vseh, ki ga imajo čast spoznati. Nihče niti sumi ne, da ima ta na videz brezskrbni milijarder strogo tajno identiteto. Če ugibate, da je to Superman, imate skoraj prav. Ravno toliko skoraj, da se motite.
Do kamere prijazen: 10/10
Dejstvo: Nikdar ga še niso videli na istem mestu kot možakarja v netopirskem pregrinjalu. Hmmm ... le kako je to mogoče?

ROBIN
Batman se je vedno sam samcat bojeval proti silam krivice in zla, zdaj pa ima za vratom še tega mulca, nekakšnega »pomočnika«. In medtem ko je Batman molčeč, resnoben in razmišljujoč, je Robin glasen, navdušenja poln in nenehno vzhičen, da lahko opravlja delo ob svojem najljubšem super junaku in novem očetu. Čas bo pokazal, ali je fant navaden lolek ali pravi nadarjeni čudežni deček. Poln je lepih namenov, a ima grozljiv okus za oblačenje.
Gimnastična nadarjenost: 10/10
Dejstvo: Kadar ne izkoreninja zločina, Robin vadi plesne korake in borilne veščine, ki temeljijo na načelih gimnastike.

DICK GRAYSON
Včasih kak sloviti milijarder, ki se skuša postaviti na dobrodelni prireditvi, posvoji kakšno siroto. Se redno dogaja, ni res? No – Dick Grayson je ta sirota in kar verjeti ne more, da je dobil kulskega očeta, kakršen je Bruce Wayne, ki ima v lastni ogromno prazno vilo in zaposluje lastnega butlerja. Fant komaj čaka, da izve vse o svoji novi družini in da zavzame položaj za svojo prvo družinsko fotografijo.
Živahnost: ne pozna omejitev.
Dejstvo: Zna biti, da so ga urili v cirkusu.

BARBARA GORDON
Ker je odraščala kot hči najboljšega mestnega prometnika, ima silno razvit čud za red in zakonitost. A naj še tako ceni očetove izkušnje in modrost, je ta diplomantka Harvarda za policiste prepričana, da bi Gothamu precej bolj koristil sodobnejši način boja proti kriminalu. Ker se komisar Gordon odpravlja v pokoj, je čas, da zločinsko zalego z ulice počisti nova komisarka Gordonova, ki si rezultate želi doseči skupaj z Batmanom.
Spoštovanje do zlikovcev: 0/10
Dejstvo: Na podelitev diplom je prišla v popolni policijski bojni opravi.

BATGIRL
Čeprav še ni dolgo super junakinja, se kot borka proti zločinu v vsakem pogledu uspešno kosa z Batmanom. Resda se ne moreta zediniti glede metod – ona je prepričana, da je treba stopiti skupaj, on pa vztraja, da hoče delati sam – toda zaradi izkušenj, ki si jih je bila nabrala kot policistka, in želje, da zaščiti Gotham, je idealna partnerica vsakič, ko se zadeve zaostrijo in mesto preplavijo nepridipravi. Viteza teme lahko morda celo nauči kakšnih pametnih prijemov v lovu nanje.
Discipliniranost: 10/10
Dejstvo: Zgodilo se je že, da je opravila z zlikovci, še preden je Batman sploh uspel parkirati svoj batmobil.

Klemen Slakonja (Joker)Klemen Slakonja (Joker)

JOKER
Krohotajoči se norec. Vladar zločina. Batmanov najhujši sovražnik. Vsaj tako sam vidi sebe. Ima belo kožo, zelene lase in obraz mu »krasi« neizbrisljiv zloben nasmešek. Poblazneli vodja pisane druščine zločinskega podzemlja v Gothamu si je za svoj najpomembnejši cilj zadal, da mesto »pozdravi« in odreši resnobnega malodušja. Pri tem utegne prekršiti kak zakon ali dva, a dejansko si na obraze someščanov želi le vdahniti nasmeške… in mestu zavladati… in Batmana pripraviti do priznanja, da je on, Joker, res njegov najhujši sovražnik. Mar zahteva preveč?
Občutek za komičnost: 10/10
Dejstvo: Jokerju je Gotham uspelo prevzeti natanko… ničkrat.

HARLEY QUINN
Radostna, na, navihana in nekolikanj zlonamerna pomočnica Jokerja, njegova gorila in oboževalka. Svojemu »cukrčku« je skrajno predana in je tako edina v mestu, na katere pomoč lahko Joker računa pri svojih mračnih prismojenih nakanah. In če bo Harley ustrezno zamotila Batmana, da jo lahko Joker pobriše? Toliko bolje!
Neprimerna ljubezen: 10/10
Dejstvo: Najbolj cenjena tekmovalka v svojem moštvu dirkanja na kotalkah.

Domen Valič (Robin)Domen Valič (Robin)

ALFRED PENNYWORTH
Alfred je že več generacij družinski butler Waynovih. Garač, ki je sposoben pretrpeti marsikaj, a ostane slepo zvest, saj ima za svojo dolžnost ne le, da skrbi za čistočo Waynove vile in Batmanovega brloga, ampak tudi za dobro počutje svojega delodajalca… pa četudi se Batman s tem morda ne strinja. V mnogo čem je Batmanu nekakšen oče, nenehno ga spodbuja, naj v vsakem pogledu preseže sam sebe. Sijajno pripravi jastoga na francoski način.
Zvestoba: 10/10
Dejstvo: Vreden je precej več kot le peni, kot bi bilo sklepati po njegovem priimku.

Kristijan Ostanek (Batman)Kristijan Ostanek (Batman)

POLICIJSKI KOMISAR GORDON
Jim Gordon je vse svoje življenje posvetil služenju prebivalcev Gothama in njihovi varnosti. Začel je kot navaden policist v patrulji, nato je počasi prilezel do detektiva in na koncu do položaja komisarja policijske uprave mesta Gotham. Po dolgi in hvalevredni karieri, skozi katero je sodeloval z najboljšim super junakom v mestu, je Jim naposled pripravljen, da umakne prst s sprožilca signala za klic Batmana, se upokoji in gre v Južno Afriko na safari, pri tem pa z zaupanjem svoje mesto prepusti svoji več kot sposobni hčeri.
Predanost: 10/10
Dejstvo: Že od malih nog nosi iste brke.

Pravno obvestilo:

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira, hrani in obdeluje zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov bansi@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu takšnega sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih 5 dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal.

Tanja Mojzer
Foto in video:  BLITZ Film & Video Distribution.