Valentinov srček

14. 2. 2014

V teh dneh smo že ustvarili nekaj srčkastih umetnin in tako bo tudi danes, kot se za Valentinovo spodobi.

Izdelali bomo srček iz modelirne oziroma Fimo mase.

Potrebujemo torej modelirno maso (rdečo, črno in belo), olfa nožek, kos traku ali vrvice in tanjšo palico - lahko je zobotrebec, lahko tudi minca od kemičnega svinčnika. Potrebovali bomo še pečico, ker se Fimo peče v pečici. 

Najprej bomo oblikovali srček. Iz enega paketa mase jih lahko oblikujemo več. Odvisno, kako velike želimo. Mi jo bomo razpolovili in naredili dva. Enega za mamico in enega za atija. Maso najlažje razpolovimo z olfa nožkom - tukaj moramo biti zelo previdni, ker je zelo oster in lahko hitro pride do nesreče. Najbolje je, če to stori kdo od starejših. 

Vsak kos posebej pregnetete. Masa med gnetenjem postane mehkejša in tako lahko oblikujete kroglici. 

 Potem se malo poigrate in oblikujete srček. 

Vanj s palico naredite luknjici, skozi kateri boste napeljali vrvico. Nato si pripravite še preostanek materiala, ki ga boste potrebovali. Potrebujete štiri malo večje črne kroglice za čeveljčke. Tudi v te naredite luknjice. Poleg tega potrebujete še kroglice za oči - štiri bele in štiri črne. Črne naj bodo manjše od belih.

Ko imate vse to pripravljeno, skozi luknjici v srčku napeljete vrvico. Tako, da bosta konca na spodnjem delu. Na oba konca dodate dve večji črni kroglici, naredite vozel in že imate nogice s čeveljčki.

Potrebujemo le še oči. Najprej na srček potisnete belo kroglico, tako da se splošči in nanjo dodate še najmanjšo črno, ki jo prav tako sploščite. 

Tako, srčka sta pripravljena za peko.

Pečico ogrejete na 130 stopinj - oziroma to namesto vas stori kdo od staršev, ali nekdo starejši. Srčka pečete približno 20 minut. Po tem času ju vzamete ven in pustite, da se ohladita. Ko sta ohlajena, sta skoraj tako trda kot kamen.

Tako, pa ga imamo, srčkast obesek za ključe. Nad njim so navdušene tudi mačje princese :)

Prijetno ustvarjanje!

Foto: mp

mp

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.