Angleška šola 11. del

21. 11. 2016

Three in the Bed. To je naslov najnovejše risanke iz serije More Fun with Flupe, kjer se bomo tudi tokrat srečali z našimi priljubljenimi junaki.

V magični knjigi Rim (Book of Rhymes) bodo prebrisani Paul Ward, vsestranska Granny Fix in simpatični Flupe tokrat skušali pomagati mami treh malih opic popraviti nogo postelje. Se še spominjate treh nagajivih malih opic iz lanske epizode Fun with Flupe?

Granny Fix pri popravilu ni pomagalo ne lepilo ne opeka. Paul se nato domisli, da je postelja narejena iz lesa, zato predlaga, da skupaj poiščejo les in izdelajo novo nogo za posteljo.

Granny Fix se spomni, da je v hlevu precej lesa. Naši junaki se odpravijo na pot z avtomobilom Granny Fix, s seboj pa odnesejo tudi zlomljen kos postelje. Na poti srečajo sovo, s katero zapojejo pesmico, od nje pa dobijo tudi napotke, kje je hlev, ki ga iščejo. Sprva morajo zaviti levo, kmalu zatem še desno, tik ob znaku "stoj". Pri avtobusni postaji morajo nato znova zaviti levo. Z natančnimi navodili naši junaki kmalu najdejo hlev. V hlevu sprva najdejo le les, ki je prekratek za popravilo noge postelje.

Flupe nato iz kupa lesa privleče kos, ki je primeren za popravilo. Naši junaki so zadovoljni, zato se lahko vrnejo domov, kjer popravijo zlomljeno posteljo. Skupaj za konec zapojejo še pesmico Three in the Bed. Three in the Bed (Helen Doron Song Club): 


 

T. M.
Foto in video: Helen Doron English

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.