VIDEO: Mlada nosoroginja

12. 6. 2017

Kdaj misliš, se nosorogi naučijo plavati? Te zanima, kako je videti pri kopanju mladi nosorog?

V ameriškem živalskem vrtu Blank Park Zoo v Iowi, se je prvemu namakanju v sveži vodi prepustila ljubka enomesečnica. Pridružila se ji je njena mama Ayana. Mlada nosoroginja, ki še ni dobila imena, tehta malo več kot deset kilogramov. Morala bo še zrasti, da bo v velikosti dohitela svojo mamo. Oglej si, kako razigrana je bila ob prvem stiku z vodo. 

 Je ena izmed sedmih nosorogov, ki so se letos skotili v živalskih vrtovih po vsem svetu. Čeprav sta obe z mamo zelo mirni, pa so nosorogi sposobni premikanja v hitrosti avtomobila, kar je 50 kilometrov na uro.Je ena izmed sedmih nosorogov, ki so se letos skotili v živalskih vrtovih po vsem svetu. Čeprav sta obe z mamo zelo mirni, pa so nosorogi sposobni premikanja v hitrosti avtomobila, kar je 50 kilometrov na uro.

Ko bo še čisto malo zrasla, bo prho zamenjal vodni bazen, kjer jo bo mama učila plavanja.
Poznamo več vrst nosorogov, najbolj znana sta beli in črni nosorog, ki pa sta v resnici oba sive barve. Razlikujeta se le v velikosti in obliki nosu. Resnični odtenek barve nosorogove kože pa je odvisen predvsem od tega, v kateri zemlji se povalja po kopanju.

Foto, Video: Reuters

E. V.

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k nagradnemu natečaju Kaj pa ti znaš?

Čaka vas več kot 20 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. marca 2020.