Angleška šola, 9. del

7. 11. 2016

Za nami so krompirjeve počitnice, pred nami pa povsem nova epizoda iz serije risank More Fun with Flupe z naslovom Little Robin Redbreast. Skupaj se bomo ponovno učili novih angleških besed, tako kot otroci, ki obiskujejo tečaje Helen Doron English.

Paul, Granny Fix in Flupe bodo tokrat priskočili na pomoč mali taščici Robin, ki se je prestrašila mucka, ki je splezal na drevo. Mucek zdaj ne zna več splezati dol z drevesa, a Paul se kmalu domisli, da bi ga lahko na tla privabili z žogo. Mucki se namreč radi igrajo z žogo. Granny Fix brska po svojem magičnem predpasniku, a žoge ne najde.

Smo že pri desetem od dvanajstih delov. Smo že pri desetem od dvanajstih delov.

Flupe se nato domisli, da bi se lahko pretvarjal, da je žoga. Medtem ko se Flupe kotali kot žoga, mucek pripleza z drevesa in naši junaki zapojejo pesmico "You are a little ball". Taščica Robin pa še vedno ne želi poleteti z drevesa. Paul pomisli, da je morda lačna, zato se naši junaki odpravijo na vrt Granny Fix iskat nekaj zelenjave. Na vrtu najdejo paradižnike, brokoli, kumarice, grah in špinačo. Ko se vrnejo s košaro polno zelenjave, ponovno povabijo taščico Robin, da poleti dol z drevesa.

Ta se ne premakne. Granny Fix na pomoč prikliče prijateljice ptice – pastirico, galeba in goloba. Paul jih prosi, naj pomagajo poleteti taščici Robi. Ptice zažvižgajo in taščici začivkajo koristne napotke, kako se pripraviti na polet. Taščica pozorno prisluhne in poleti z drevesa. Za konec vsi skupaj zapojejo še pesmico »Little Robin Redbreast«.     

T. M.
Foto in video: Helen Doron English

SLONTASTIČEN POZOR!

Vabljeni k sodelovanju v nagradnem natečaju Kaj pa ti znaš?!

Čaka vas več kot 70 nagrad! Pošljite 3-minutni video vaših spretnosti!

Sodelujete lahko večkrat do 30. septembra 2020.